27 jan.11

Blog

Ligestilling er ikke kun for kvinder!

Kommentarer

3 kommentarer
AfTove Damgaard
fre, 28/01/2011 - 14:15

Også vi på Hillerød Bibliotekerne er forbløffede over denne meget dårligt funderede kritik af børnebibliotekerne.

Her er de sidste afsnit i det indlæg, som undertegnede og Maria Bruun - begge børnebibliotekarer - har skrevet til vore lokale aviser:

Til alle de drenge som synes at bogstaver uden illustrationer er tidsspilde, så vælter det ud fra forlagene i denne tid – bøger der er blandinger af tegneserie og roman, med farveillustrationer og talebobler og meget andet læselystfremmende!

Vi mener ærlig talt at forlagene gør et stort stykke arbejde for at udgive bøger der kan tiltale på andre måder end den klassiske roman – som de to herrer åbenbart savner utroligt meget??

Det må da for resten være meget længe siden, TW spurgte drenge om deres læsevaner, hvis det sidste svar var :”historiske romaner”! Vi spurgte lige de 10 (!!) drenge, der lige nu sidder på et af vore biblioteker – ingen af dem ville overhovedet gide åbne en historisk roman – men Kenneth Bøgh og de andre? JA TAK! Og så kan vi for resten godt røbe at vi på Hillerød Bibliotekerne har forsøgt os med en egentlig drengebogsopstilling – det viste sig at have meget lidt gang på jorden. Bøgerne blev nemlig (på trods af, at de i det store og hele var udvalgt efter de kriterier, TW opstiller – vi ER nemlig faktisk professionelle fagpersoner) ikke udlånt!

Og at dagens biblioteker skulle være steder, hvor man skal sidde musestille og være feminin? – Nej nu må I styre jer. Der er sofaer til at hænge i, masser af pc’er som tiltrækker drenge, der højlydt kommenterer, hvad de foretager sig i den virtuelle verden, og Wii’erne – ved I hvad det er? Har I hørt alle de (mænd), der beklager at bøgerne fylder for lidt og andre former for børnekultur for meget?

Det er rigtigt at drenge ikke læser så meget som piger, men at kvinder i børnebogsbranchen og på børnebibliotekerne bevidst udelukker drengene – nej ved I nu hvad!

Ja – vi er mange kvinder – ja, vi er feminine og nej – det gør os ikke inkompetente, ensporede og ufaglige!

AfAnni Jensen
fre, 28/01/2011 - 11:01

Som ansat på Svendborg bibliotek må jeg konstatere, at denne debat er yderst væsentlig og meget relevant - men også startet på et meget svagt funderet grundlag. En journalist, der på forhånd efterlyser et svar, han vil høre og ikke videregiver de andre facts, som han har fået fra mange fynske biblioteker: nemlig at der gøres rigtig meget for drengene, og at man ikke kan konkludere så unuanceret, især når man har vedtaget svaret på forhånd.

Torben Weinreich kunne måske trænge til at se et nutidigt børnebibliotek - han skal være så hjerteligt velkommen.

At vi er mange kvinder er en kendsgerning, men medmindre vi er villige til kønsskifteoperationer er det en meget mærkelig vinkling - mænd/drenge skal virkelig være velkomne. Nogen gange får præcist drenge måske endda positiv særbehandling med den latente dårlige samvittighed, kvinder er tilbøjelige til at have.

Og så hilser jeg personligt en saglig, munter og indholdsrig debat velkommen - baseret på faktiske forhold og indsigt.

Anni Jensen

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer