Jeg vil gerne lave min egen læseklub på litteratursiden, - men hvordan gør man det?
Der er flere og flere som opretter deres egen læseklub på litteratursiden. Nogle har held med det, mens andre må kæmpe mere for debatten. Derfor har Tina og jeg forsøgt at koge nogle råd og erfaringer sammen som forhåbentlig kan være til nytte for nye læseklubber. I er alle velkomne til at kommentere på nedenstående eller skrive indlæg med andre ideer.
1. Først og fremmest skal man oprette klubben. Her er det vigtigt, at man sørger for at der er kommentarfelter så folk kan skrive. Det er også vigtigt, at man ligger nogle bøger op til debat, så der er noget at skrive sammen om. Det kan også være en god ide, at lave en beskrivende tekst som forklarer om klubben, og hvad det er man går ind til. Gerne nogle klare og forståelige retningslinjer.
2. For at skaffe medlemmer kan det være en ide, at skrive ud i sit private netværk og invitere. Man kan selvfølgelig også invitere folk på litteratursiden som man syntes har en profil, der vil passe til ens klub.
3. Som tovholder i en læseklub er det vigtigt at være aktiv i klubben. Dvs. at man for det meste skal gå forrest i dialogen. Hvis ikke der er nogen som skriver så meget, skal man selv skrive noget. Hvis der er indlæg, skal man svare/kommentere på dem.
4. Som tovholder kan det være en rigtig god ide, at bruge litteratursidens mulighed for at skrive ud til alle klubbens medlemmer. F.eks. når der starter en ny debat, sender man lige en besked med den information.
5. Det er en god ide ofte at være på siden for at se efter nye indlæg. Det er også en god ide, at tænke frem i tiden og lægge et program som rækker nogle måneder frem. At skaffe en bog via. biblioteket kan sommetider være en langsomlig affære.
6. Del gerne dine kommentarer og link til læseklubben på andre sociale medier, - f.eks. facebook. Det gør den mere synlig.
7. Bliv læseven med medlemmerne i din klub.
Kommentarer