Logo

Bøger på listen

Balladen om Marie Krøyer

Anastassia Arnold

Om Marie Krøyers (1867-1940) liv og hendes ægteskaber med P.S. Krøyer og komponist Hugo Alfvén

Filmatiseret i 2012

Den danske pige

David Ebershoff

Roman bygget over det danske kunstnerægtepar Gerda og Einar Wegeners skæbne. Som den første nogensinde fik han foretaget en kønsskifteoperation, i Dresden i 1920'erne, og blev forvandlet til Lili Elbe.

Spis, bed, elsk

Elizabeth Gilbert

Selvbiografisk, varm og underholdende rejseskildring, hvor turen går verden rundt til Italien, Indien og Bali. Forfatteren genfinder både sig selv og evnen til at glædes ved livet.

Filmatiseret i 2010 af Ryan Murphy med titlen "Eat Pray Love"

Ind i vildmarken

Jon Krakauer

Beretningen om Christopher Johnson McCandless (1968-1992), der vender civilisationen ryggen og drager ud i Alaskas vildmark, hvor hans lig findes fire måneder senere.

Et umuligt valg

Aron Ralston

Den amerikanske bjergbestigers beretning om sin kamp for overlevelse, da hans hånd, under en klatretur i Blue John Canyon i Utah, bliver klemt fast under en klippeblok, Efter at have siddet fastklemt i 5 dage indser han, at hans eneste chance for at slippe fri og blive reddet er at skære hån

Altings bedrøvelighed

Dimitri Verhulst

En skildring af livet i en lille belgisk landsby, hvor hovedinteressen er druk, og deraf afledte følger, set fra drengen Dimitris perspektiv, og med den groteske familie Verhulst, onkler og den fraskilte far og den gamle bedstemoder i centrum

Prozac nation

Elizabeth Wurtzel

Forfatteren (f. 1967) beretter om sin tilværelse som ung, succesrig og voldsomt deprimeret i 1990'ernes USA