Bog

Sommer ved floden

Af (
2015
)

Anmeldelse

Sommer ved floden af Marcia Willett

03 nov.15

’Sommer ved floden’ er en stemningsfyldt fortælling om skæbne, familiefølelse og samhørighed, krydret med en intern arvestrid.

Bogen foregår i det smukke sydvestlige hjørne af England, hvor forfatteren Evie køber et af de eftertragtede bådhuse ved floden lige neden for Købmandshuset, som Tommy Fortecues familie har ejet gennem generationer. Evie og Tommy indleder et årelangt hemmeligt forhold, der ender med ægteskab, efter Tommys første kones død. Da Tommy dør, testamenterer han huset til Evie, der skal beslutte, hvad der skal ske med de to ejendomme.

Rundt om Evie er et stort persongalleri, der skønt ikke alle er beslægtede har tilknytning til huset og er interesseret i at kunne benytte det. En kompliceret arvehistorie gør det ikke lettere. Husets nære ven Claude hjælper Evie, og det ender med en acceptabel løsning for alle. En hjertevarm familiehistorie, hvor intriger, kærlighed og arvestrid blandes til en spændende historie. Natur og haver beskrives, så man kan fornemme havets brusen, sandet på stranden og duften af planterne i havens bede. Beskrivelsen af udsigten fra terrassen er fabelagtig.

Romanen er en dejlig varm kærligheds- og familieroman, hvor personerne beskrives så levende og følsomme, at man kommer helt ind i hjertet på dem. Med Willetts vanlige sans for flydende sprog og evne til at fastholde spændingen til det sidste, bliver det en intens og spændende slægtsroman.

Romanen henvender sig mest til de kvindelige læsere, men alle der elsker en god slægtsroman kan med fornøjelse læse denne. Jeg kan varmt anbefale romanen, den går lige til hjertet. Jeg har nydt romanen og følt mig godt underholdt hele vejen igennem, som med Marcia Willetts tidligere romaner. Hendes bøger er letlæste og minder om forfattere som Maeve Binchey, Elisabeth Jane Howard og Rosamunde Pilcher.

Bogdetaljer

Forlag
Cicero
Oversætter
Lotte Follin
Faustnummer
51978803
ISBN
9788763841160
Antal sider
309

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer