Bog

En lille tjeneste af Darcey Bell

Af (
2017
)

Anmeldelse

En lille tjeneste af Darcey Bell

21 aug.17

Hvor langt skal man gå for at holde på sin bedste veninde? Uforudsigelig psykologisk thriller fra velskrivende amerikansk debutant.

’En lille tjeneste’ er en fantastisk god læseoplevelse. Spændingen er konstant og intens fra start til slut, og plottet er skudsikkert. Jeg havde ingen ide om, hvad der ville ske på næste side. Hele tiden skifter fokus imellem hovedpersonerne, og man får på den måde et rigtig godt indtryk af dem. Et indtryk som bliver revurderet flere gange undervejs i historien, alt efter hvilket tvist, der pludselig og uventet kommer ud af ingenting. Selv på den allersidste side formår handlingen i den grad at overraske.

Stephanie har ofte sønnen Miles’ kammerat Nicky med hjem fra skole, fordi hans forældre arbejder meget. Men en dag kommer Emily, Nickys mor og Stephanies veninde, ikke efter Nicky. Selvom Stephanie prøver at råbe blandt andre Emilys mand Sean op, er der ligesom ikke rigtig nogen, der reagerer. Tilsyneladende har hun bare ikke hørt, at Nicky skal blive i dagevis. Det viser sig dog, at Emily ikke kommer hjem.

Emily findes druknet i en skovsø voldsomt påvirket af både spiritus og piller. Særligt Nicky, der er vant til at være meget hos Miles og Stephanie, har brug for en erstatning for sin mor, og Stephanie og Sean tilbringer derfor mere og mere tid sammen. Selvom det giver dårlig samvittighed overfor den afdøde veninde, ender det med, at de også finder sammen som elskende. Lige indtil telefonen ringer, og personen i den anden ende har frygtelige nyheder. Stephanie troede ikke tingene kunne blive værre, men det skal vise sig at hun tager grueligt fejl. Alt begynder at ramle omkring hende, og hun ved efterhånden ikke, hvem hun kan stole på.

Personerne i thrilleren fremstår levende og realistiske, og man kommer ind under huden på dem på godt og ondt. Der er nogen, man får ondt af, nogen man hader - og nogen man bare ikke helt forstår. Sproget er flot og beskrivende uden at blive højtideligt, og det gør fornøjelsen endnu større. Der er tydelig forskel på både typografien og sproget i den fortløbende handling og Stephanies blog-indlæg, og det fungerer upåklageligt og hjælper med at holde historierne adskilt.

’En lille tjeneste’ er en fantastisk debut og en bog, jeg varmt kan anbefale til læsere af psykologiske thrillere. Spænding og overraskelser er i højsædet, og så gør det jo ikke noget, at den samtidig er virkelig velskrevet. 

Bogdetaljer

Forlag
Gads Forlag
Oversætter
Nanna Lund
Faustnummer
53216706
ISBN
9788712054009
Antal sider
355

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer