Bog

Døden venter i Marrakesh

Af (
2013
)

Anmeldelse

Døden venter i Marrakesh af Mehran Vahman

23 sep.13

Spændingshistorie med en skarp blanding af satire og bidske kommentarer til nutidens kultursammenstød.

Hovedfiguren, ex-politimanden Danny C. Larsen, har læserne mødt i forfatterens første roman ’No limit’. I den historie kom han i den grad i problemer - han dræbte en mand, brændte en pokerbule af og er nu på flugt fra Danmark med en pose penge, han ikke er kommet ærligt til.

Nu sidder Danny C. Larsen i et fly mod Marrakesh og hælder vodka i sig, mens både stewardesser og medpassagerer stirrer misbilligende. Men han er aldeles ligeglad, alle broer er brændt - den gamle mor er på plejehjem, ex- kone og søn er afvist og nu vil han bare væk og måske finde en marokkansk pige, han blev forelsket i, da hun var ansat på moderens plejehjem.

Danny, som foruden voldelig, småkriminel og alkoholiker også er ludoman, kan naturligvis ikke holde sig fra casinoet i det alt for dyre hotel, han i vodka-tågen er endt på. Der møder han en dansker, der er skildret lige så karikeret, som han selv er: Forhenværende politiker, både Christiansborg og EU, nu forhandler af varer langt ude på den forkerte side af loven og så med meninger i overmål om at rense Danmark for alt andet end den ariske race.

Danny sidder nu i saksen. Han må agere klumret bodyguard for den kriminelle ex-politiker, mens han samtidig leder efter den smukke Sabah. Spændingsniveauet taber ikke højde på noget tidspunkt, og forfatteren kan konstruere en upåklageligt fungerende dialog. Det går over stok og sten gennem smukke Marrakesh, men skildringerne af den betagende by er også nogenlunde det eneste forsonende ved historien. Den handler om fordomme, dumhed, undertrykkelse og afstumpede, énøjede og selvretfærdige mennesker.

Selvom man ikke kan have sympati for nogen af figurerne, og skruen har fået et par ekstra drej i effekter og plot, så er alt sikkert så godt som realistisk, og hvem har også sagt, at en spændingsroman skal være en feel good-historie? Slutningen er kulsort og åben, så mon ikke vi møder anti-helten Danny igen?

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Faustnummer
50612783
Graphic
Bitten Vernersen
ISBN
9788771412406
Antal sider
283

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer