Bog

Den længste dag

Af (
2019
)

Anmeldelse

Den længste dag af Cornelius Ryan

10 aug.19

Skildringen af de allieredes invasion i 1944 i Normandiet kommer nu for første gang i en udgave med samtidige fotos, kort, udskrifter af interviews og masser af andet baggrundsmateriale. Tid til en genlæsning!

Hovedværket om de allieredes landgang i Normandiet, D-dagen, er oprindelig fra 1959, og er kommet i et utal af udgaver og er bogen bag storfilmen fra 1962 af samme navn. Den kommer nu for første gang i en udgave med et væld af samtidige fotos, kort, udskrifter af interviews og masser af andet baggrundsmateriale. Det er Dough McCabe, kurator ved Cornelius J. Ryan Collection of World War II Papers ved Ohio University, der blandt Ryans efterladte enorme arkiv har udvalgt ekstramaterialet til denne udgave.

Den oprindelige bog har alle de kvaliteter, en ægte krigsberetning skal have. Det er en minutiøs gennemgang af tiden op til D-dag og selve dagen. Det, der gør den ekstra god er, at Ryan selv deltog i Anden Verdenskrig som krigskorrespondent og efterfølgende har samlet et kæmpestort materiale og interviewet høj og lav på begge sider af fronten (og civile normanner med) og dermed har været i stand til at rekonstruere det forfærdelige, men afgørende, døgn, så man næsten føler sig midt i kampen.

Bogen bliver absolut ikke dårligere med det omfattende ekstramateriale. De mange fotos fra kampene er i sig selv gribende, men uddrag af centrale dokumenter og de helt udskrevne interviews med de vigtigste personer giver en ekstra dimension, der er grund nok til at læse eller genlæse dette centrale værk.

 

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Børge Outze
Faustnummer
46621905
ISBN
9788702274097
Antal sider
304

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer