Bog

Verdens tag

Af (
2005
)

Anmeldelse

Verdens tag af José Frèches

17 maj.05

Farvestrålende og spændende eventyr med en kinesisk kejserinde, fromme munke, knap så fromme landevejsrøvere, udspekulerede smuglere og smukke kvinder -

der alle på en eller anden måde er afhængige af den meget værdifulde silke.

Året er 655, og stedet er Silkevejen fra byen Peshawar i vest til kejserpaladset i Chang An, Tang-dynastiets hovedstad i Kina. José Frèches bliver anset for at være den førende kender af kinesisk kunst, og at han forstår at kæde sin store viden sammen til en god historie, vidner "Verdens Tag" om.

I Chang An er den meget smukke og intelligente konkubine Wuzhau netop blevet gift med kejseren, og hun er dermed den mest indflydelsesrige kvinde i landet. Hun ved, at magten kun kan vindes og bevares ved magt, så dem, der står i vejen for hende, får hun ryddet af vejen. En stor del af kejserrigets rigdom skyldes monopolet på fremstilling og salg af silke, og da det lader til, at der er ulovlig silke i omløb, beslutter Wuzhau, at hun selv vil lede efterforskningen.

Samtidig får munken Fem Forbud besked om, at han skal forlade sin trygge verden og drage til Verdens Tag for at bringe et meget kostbart skrift tilbage til klostret. Han får fat på skriftet, men i hans hænder bliver også lagt to spædbørn, en dreng og en pige. Pigen er meget yndig, men den ene side af hendes ansigt skæmmes af et stort modermærke, så hun ligner en abe. Fem Forbud bliver taget til fange af landevejsrøvere, som tror, at børnene er hellige, og derfor vil de sælge dem.

Under et ophold i en oase møder Fem Forbud pigen Umara, og det bliver kærlighed ved første øjekast. Bogen, som er den første i en serie på tre, slutter med ordene: "Og han var lykkelig og det samme var hun."

Om deres lykke holder? Ja, det må vi vente med at få at vide i de kommende bind, men heldigvis lover forlaget at både "Buddhas øjne" og "Tronranersken" udkommer i 2005.

Oversat af Hanne Kirzach. Borgen, 2005. 432 sider. Kr 298,-  

Bogdetaljer

Forlag
Valby : Borgen
Faustnummer
25619781
ISBN
9788721023560
Antal sider
432

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer