Bog

Tilbage til Kabul - reportager fra en krig uden ende

Af (
2018
)

Anmeldelse

Tilbage til Kabul af Philip Khokhar

06 aug.18

DR-journalisten tegner et gribende og ærligt portræt af et Afghanistan, der tilsyneladende er i endeløs krig, primært gennem portrætter af stærke kvinder.

Khokhar valgte i 2013, da de fleste udenlandske korrespondenter trak mod andre græsmarker, at lade sig udstationere et år i Kabul for at undersøge, hvad der skete med landet efter tilbagetrækningen af de fleste udenlandske tropper. Her får han en række venner og møder en række personligheder, som han får tegnet meget levende portrætter af.

Vi møder den unge kvinde Sahar, der gør åbent oprør mod det mod det mandschauvinistiske samfund, nægter at lade sig tvangsgifte og klipper håret i protest – og bakkes fuld op ad sin far! Nigara er en af byens få kvindelige politibetjente, der efter tjenesten med at kropsvisitere andre kvinder i lufthavnen elsker at færdes med politiuniform under burkaen og på den måde afsløre både tyve og afvæbne terrorister. Sardar er en ung familiefar og journalist, der er en stor støtte for Khokhar og den amerikanske journalist Courtney, og begge rammes dybt, da han sammen med kone og børn bliver dræbt under et terrorangreb på et ellers sikkert hotel.
Efter endt tjeneste og overflytning til Beijing, vender Khokhar flere gange tilbage for at følge op på de bekendskaber, han har fået.

Det er en meget velskrevet og gribende beretning, der virkelig virker som en gribende øjenåbner og giver en god indsigt i et samfund, der prøver at hænge sammen trods virkeligt hårde odds.

Bogdetaljer

Forlag
Rosinante
Faustnummer
54126670
ISBN
9788763853071
Antal sider
269

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer