Bog

Terroristen fra Nørrebro

Af (
2019
)

Anmeldelse

Terroristen fra Nørrebro af Mette Mayli Albæk, Louise Dalsgaard og Natascha Rée Mikkelsen.

06 mar.19

Velskrevet og elementært spændende uden at gøre terrorisme til underholdning. Bogen bidrager til en øget forståelse for radikaliseringens væsen.

14. og 15. februar 2015 slog Omar el-Hussein til med angreb på Krudttønden i København og senere den jødiske synagoge. Han dræbte to og sårede fem betjente. De tre forfattere og journalister har researchet om baggrunden, efterforskningen og følgerne.

Gennem aktindsigt og interviews med en lang række af Omar el-Husseins bekendte og venner får journalisterne tegnet et grundigt baggrundsbillede af den småkriminelle, der tilsyneladende pludseligt besluttede sig for at blive terrorist. De har sammenstykket hele hans opvækst og kortlagt det miljø, hvor han færdedes.

Dagene for angrebene gennemgås minutiøst, i det omfang man kender el-Husseins færden, der er nemlig store huller i efterforskningen, hvor politiet ikke aner, hvor han har opholdt sig.

Det er en meget grundig og gennemresearchet bog, der både stiller kritiske spørgsmål til PETs og det almindelige politis håndtering af krisen og ved den almindelige antagelse, at angrebene var spontane uden den store forberedelse.

Bogen afsluttes med fotos fra el-Husseins opvækst og fra terrorhandlingerne.

 

Bogdetaljer

Secondary title
jagten på Omar el-Hussein
Forlag
Politiken
Faustnummer
46209249
ISBN
9788740040692
Antal sider
239

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer