Bog

Teorien om alt

Af (
2019
)

Anmeldelse

Teorien om alt af Holger Bech Nielsen

18 nov.19

En forbilledlig videnskabsbiografi om vores nok største nulevende videnskabsmand og hans indsats indenfor den internationale højenergifysik.

Holger Bech Nielsen har blandt andet stået far til strengeteorien, men mener ikke længere, den og superstrengeteorien er nok til at være universelle. Han arbejder sammen med internationale kolleger på at finde en teori, der både indeholder kvantemekanikken, Einsteins almene relativitetsteori og Newtons love. En sådan teori mener de, vil kunne forklare alt. Han mener selv, han er tæt på og argumenterer overbevisende i bogen.

Før argumentationen er dog en hel del, vi skal have styr på, samtidig med, at vi følger Bech Nielsens karriere. Og her skal der holdes fast, for det er ikke stof hentet fra fysikkens ABC, vi taler om. Næppe mange – heller ikke medforfatteren – kan følge med i det hele, selv om Bech Nielsen er en mester til at skabe billeder, der letter forståelsen. Men det er sandelig også noget at komme efter, selv om meget går over hovedet på denne – og sikkert også mange andre – læsere.

Jeg har haft fornøjelsen af at høre Bech Nielsen holde foredrag to gange de seneste år, og lidt hænger fast, så læsningen flere steder vækker genkendelsens glæde eller – i de lykkeligste øjeblikke – giver en aha-oplevelse.

Det er langhåret stof, men det er beskrevet på en underholdende måde, og Jonas Kuld Rathje gør en stor indsats for at videreformidle det journalistisk. 'Teorien om alt' er en meget spændende bog, som man kan blive ved med at vende tilbage til.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
47210577
ISBN
9788702212280
Antal sider
0

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer