Bog

Tarot: lær at tyde kortenes visdom

Af (
2021
)

Anmeldelse

Tarot: lær at tyde kortenes visdom

26 maj.21

Ny udgave af dansk tarotklassiker er en flot og gennemført introduktion til nybegynderen.

Sofie Golodnoff står bag denne reviderede udgave af sin far Ulrik Golodnoffs indføring i tarotkortenes symbolik og brug ('Tarot ABC' fra 1997). Bogen giver læseren et rigtigt fint overblik over de klassiske kort og hjælp til tolkningen af dem.

Tarotkort har stor fascinationskraft hos mange med interesse for spiritualitet og okkultisme og er i dag udgangspunkt for en bred vifte af praksisformer med fokus på f.eks. meditation og spådomskunst. Kortenes allegoriske billedsprog er et sammensurium af kristen symbolik, astrologi og kabbala, og det kan være en udfordring at afkode dem. Læg hertil, at der findes flere forskellige udgaver af tarotkortene med hver sit særpræg.

Denne nye bog er tænkt som en håndbog til brugen af tarotkort og en indføring i kortenes grundlæggende betydning, uanset hvilken udgave, man benytter sig af. Samtidig lægger Sofie Golodnoff vægt på kortenes potentiale som redskab til refleksion og selvudvikling. Man mærker tydeligt, at hun er inspireret af coachinglitteraturen med dens fokus på individets lærings- og udviklingsproces og det er en vinkel, som uden tvivl vil tiltale mange læsere. Bogen byder på en meget overskuelig, systematisk gennemgang af alle 78 tarotkort. Undervejs er der tips til tydning og håndtering af kortene og forslag til de typer af spørgsmål, man kan bruge kortene til at reflektere over. Især hér kommer den coachende tilgang til sin ret. Der er også en lille litteraturoversigt med inspiration til videre læsning.

Hvor tidligere udgaver har været i lille format og med illustrationer i sort/hvid, er denne reviderede udgave lavet i stort format med flotte farveillustrationer. Forfatterne benytter den meget udbredte udgave af tarotkortene udarbejdet af den britiske okkultist A.E. Waite og billedkunstneren Pamela Colman Smith i 1910. Fordi bogen har kortenes generelle betydning som omdrejningspunkt, går Sofie og Ulrik Golodnoff dog ikke så meget i dybden med de enkelte korts symbolik og historie, som andre forfattere gør. Men leder man efter en lettilgængelig og flot guide til tarotkort med fokus på praktisk anvendelighed og selvrefleksion er dette et rigtig godt sted at begynde.

Bogdetaljer

Forlag
Grønningen 1
Antal sider
200

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer