Bog

Star wars - fra en ny vinkel

Af (
2018
)

Anmeldelse

Star wars - fra en ny vinkel

05 apr.19

I forbindelse med 40 års jubilæet for den første spillefilm blev der udgivet 40 interessante historier. En flot udvidelse af sagaen og guf for alle Star Wars fans.

Star Wars har kronede dage, og med Disney-koncernens overtagelse af Lucas-film kan vi glæde os over nye film i biografen, nye tv-serier og en masse skønne bøger, faglitterære såvel som skønlitterære, der tager os med til det univers, George Lucas introducerede en måbende verden for tilbage i 1977.

Forlaget Alvilda har udgivet en novellesamling, der giver stemmer til en lang række bipersoner fra den originale trilogi (1977, 1980 og 1983). Novellerne er skrevet af en masse forfattere, der tidligere har bidraget til universet med skønlitterære tekster. På det engelsksprogede marked er der udkommet et utal af historier i årenes løb, blandt andet af Jason Fry der stod bag bogudgaven af historien bag filmen 'The Last Jedi'.
Andre forfattere, som også kendes på det danske marked er Pierce Brown, som står bag sf-serien 'Red Rising' og Sabaa Tahir, som har skrevet flere fantasy-serier, deriblandt 'An Ember in the Ashes'.

Med så mange forskellige bidragydere giver det næsten sig selv, at kvaliteten er noget svingende, men der er også mange rene perler imellem, og det samlede indtryk er i den grad overbevisende. Et sandt overflødighedshorn, som er med til at understøtte og udbygge det i forvejen velkendte univers.

Handlingen og baggrunden for Star Wars om en dreng fra planeten Tatooine, der hvirvles ind i kampen for at redde en prinsesse fra det onde imperium og Darth Vader, er vist velkendt for de fleste filmentusiaster. I de 40 små noveller kommer man vidt omkring i hele universet, og i modsætning til filmene, hvor Han Solo, Luke Skywalker, prinsesse Leia og Darth Vader er hovedpersonerne, er det her alle bipersonerne, der får lov til at komme til orde.

Trods manglen på kvalitet i nogle af historierne, er det overordnet set herligt at få lov til at svælge i alle de små historier. Det rene guf for alle Star Wars fans.

Bogdetaljer

Forlag
Alvilda
Oversætter
Randi Bjerre Høfring
Faustnummer
45925838
ISBN
9788741500867
Antal sider
486

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer