Bog

Sølvvinden

Af (
2017
)

Anmeldelse

Sølvvinden af Nina Allan

03 okt.17

Forfatteren er blevet kaldt en væsentlig stemme i nyere Science Fiction, og denne samling indeholder mange glimrende eksempler på hendes formåen og alsidighed.

Nina Allan har ikke tidligere været udgivet på dansk, men hun har ikke desto mindre end omfattende produktion af noveller og to romaner bag sig. Flere af hendes historier har været nomineret til væsentlige internationale priser. I årevis blev hun faktisk betegnet som decideret horror-forfatter, men selv i disse gyserhistorier var der ofte et strejf af noget science fiction.

Faktisk er der ikke noget almindeligt over Allans noveller, og selv når hun f.eks. har rumrejser som tema, er hendes fokus ikke den tekniske del, men mere de fysiske og psykiske omkostninger for dem, der rejser ud i rummet.

Flere af novellerne i denne samling handler netop om rejser i rummet, mens resten skildrer verdener, hvor nutidens totalitære tendenser og den globale opvarmning er blevet til grum virkelighed. Titelnovellen ’Sølvvinden’ tager fat på et andet yndet tema indenfor genren, nemlig tidsrejser, hvor hovedpersonen Martin tilsyneladende har opfundet en tidsmaskine, der gør ham i stand til at rejse tilbage til en alternativ verden, hvor hans kone ikke er død.

Samlingens i alt 8 noveller kommer således vidt omkring i sine emner og tematikker, men fælles for dem alle er, at de er både vedkommende og underholdende. Forfatteren eksperimenterer både med genren og med sproget, og hun bliver især interessant, når hun forholder sig til og kommenterer tendenser i nutiden. Derved bruger hun bevidst genren til at sige vigtige ting om virkeligheden og samfundet.

Vil man læse alternativ Science Fiction, er Nina Allan lige sagen, og igen må man hylde forlaget Science Fiction Cirklen for at turde give sig i kast med en så dristig udgivelse.

Bogdetaljer

Forlag
Science Fiction Cirklen
Oversætter
Niels Dalgaard
Faustnummer
53459552
ISBN
9788793233287
Antal sider
250

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer