Bog

Solstrejf

Af (
2016
)

Anmeldelse

Solstrejf af Claus Hagstrøm

02 jan.17

Hardcore krimidebut, der blander sex og mord i et hæsblæsende tempo.

Kristian Wang er tidligere kriminalkommissær, men han blev suspenderet. Suspenderingen endte med en opsigelse i stedet for en fyring. Nu forsøger han at holde skindet på næsen ved at arbejde som konsulent. Et job der går op og ned. Man fornemmer dog, at det går mest ned. Trangen til alkohol er heller ikke videre befordrende for arbejdslivet, og det giver da også udfordringer, da han bliver kontaktet af en tidligere kollega, der ønsker hans hjælp i forbindelse med en prekær sag.

En rigmandsdatter er blevet myrdet under noget, der måske har været en brutal sexleg, der er endt med tortur. Kriminalpolitiet mangler folk, og Kristians tidligere kollega ved, at når først Kristians jagtinstinkt vækkes, er han en førsteklasses detektiv. Spørgsmålet er bare, om Kristian kan lægge både private problemer og alkohol bag sig, og om han vil være i stand til at samarbejde med den nye, dominerende kriminalassistent Signe Keldsen.

Claus Hagstrøm er ny på den danske krimiscene. Debutromanen giver smæk for alle pengene; bogstavligt talt! Der er fart over feltet, og man skal være forberedt på, at handlingen inkluderer en hel del hård sex. Men hvis man ikke er sart, er dette en underholdende og velskrevet krimi. Der er tænkt over personerne og plottet, og selvom hovedpersonen falder lidt i den stereotype kategori, ”enlig, alkoholiseret tidligere politimand”, så har han alligevel nogle træk, der gør, at man kommer til at holde af og med ham.

Siderne vender sig selv i et hæsblæsende tempo. Bogen er virkelig svær at slippe, når man først får begyndt. Det eneste punkt, jeg blev lidt træt af, var den evige hentydning til ’Fifty Shades of Grey’. Bogen bliver nævnt flere gange, og det er dybest set ikke nødvendigt for handlingen. Tværtimod kunne jeg godt tænke mig, at denne serie får lov til at fortsætte sin egen blanding af krimi og sex.

 

Bogdetaljer

Forlag
Snepryd
Faustnummer
52496667
ISBN
9788793377066
Antal sider
354

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer