Bog

Skyggebokser

Af (
2019
)

Anmeldelse

Skyggebokser af Sara Maria Glanowski

10 okt.19

Mød en kvindelig verdensmester i boksning, en cop watcher og en tidligere nynazist – alle tre skæbner fra samfundets skyggesider i dagens New York City.

Det hele drejer sig om, at alle liv har betydning. At der i dagens USA stadig sker diskrimination, og at der dermed stadig er kampe at udkæmpe. Sara Maria Glanowski er uddannet journalist og tog 2012 til New York City for at tage en mastergrad i amerikansk politik og journalistik på Columbia University. Mens hun læste på universitet, blev hendes interesse fanget af skæbner og fortællinger, som hun bare måtte undersøge nærmere.

Som helhed præsenterer bogen et billede af et USA som et land med mange indre modsætninger og kampe - noget som vi sikkert registrerer, men som ikke altid husker i det store billede. Glanowski viser os og fortæller om disse modsætninger og kampe ud fra tre forskellige, men på sin vis alligevel relaterede skæbner: at være kvindelig verdensmester i en mandsdomineret sport, at følge og optage politiets arbejde for at sikre sig, at de faktisk udfører deres arbejde i stedet for at chikanere minoritetsborgere, at en tidligere nynazist kan nuancere sit verdensbillede. I hver skæbne og fortælling inddrages og uddybes lignende skæbner – både nutidige og historiske – og begivenheder. For mig gjorde det fortællingerne endnu mere interessante og vedkommende, men samtidig viser det også, at bogens tre skæbner og fortællinger ikke er unikke; at historien gentager sig.

Bøger er skrevet for at skulle læses og for at præsentere læseren for idéer og tanker, som udfordrer, afklarer og/eller underholder. ’Skyggebokser’ gør det hele. Glanowskis har skrevet en virkelig vedkommende og tankevækkende bog. Hendes sprog og fortællestil er medrivende og opslugende - jeg var i hvert tilfælde helt opslugt af fortællingerne og skæbnerne. Hun fortæller indlevende om de forskellige mennesker og viser os, at der stadig er masser at kæmpe for.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
46878183
ISBN
9788702226355
Antal sider
235

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer