Bog

Sjak nr. 3

Af (
1999
)

Anmeldelse

Sjak nr. 3 af Magnus Mills

01 sep.99

Magnus Mills er én af årets mest omtalte debutanter.Han er englænder og var buschauffør, indtil han debuterede med denne sensationsroman.
Magnus Mills blev ovenikøbet indstillet til den meget prestigefyldte Booker Prize.
Det var derfor med de helt store forventninger jeg gik i gang med den lille bog.

Kort sagt handler den om 3 fyre (Tam og Richie, to fåmælte skotter, og bogens fortæller, der er englænder og sjakbajs), som arbejder i et hegnsfirma i Skotland. Firmaet har specialiseret sig i specielt hårdtspændte hegn! De bliver sendt på en opgave i England - en opgave der ikke helt går efter planen.

De 2 skotter er mildest talt lettere arbejdssky, og i det hele taget har de det bedst i pauserne over en smøg. Og efter arbejdstid på den lokale pub, hvor de så end befinder sig. Undervejs sker der den ene ulyksalige hændelse efter den anden.

Lad det være sagt med det samme: jeg blev skuffet over bogen. Bevares -den har da sine kvaliteter bl.a en underdrejet morsom tone.Portrætterne af de to arbejdssky skotter er heller ikke uden humor.Men jeg kedede mig alligevel under læsningen, og det er jo svært at komme med sådan en bekendelse, når hele det litterære establishment har rost bogen til skyerne.

Lindhardt og Ringhof, 1999. 195 sider.

BogWeb - 1. september 1999

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Faustnummer
22463209
ISBN
9788759511428
Antal sider
196

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer