Bog

Silken

Af (
1997
)

Anmeldelse

Silken af Alessandro Baricco

01 aug.10

Underfundig, poetisk og yderst velskrevet skæbnefortælling om den franske silkeproducent Hervé Joncours liv i 1800-tallet.

Joncour var af sin far udset til en karriere i militæret, men Baldabiou, den mand der grundlægger silkeproduktionen i byen Lavilledieu, udvælger ham til at rejse til Japan efter sunde silkeorme, da en epidemi hjemsøger de europæiske.

Japan har netop åbnet sine grænser, men al handel med fremmede er stadig ildeset. Mod forventning lykkes Joncours farefulde færd med hjælp fra en lokal krigsherre, hvis mystiske, tavse og meget sanselige konkubine bliver hans skæbne.

Mødet mellem den franske silkeproducent og den japanske konkubine udvikler sig til en sælsom kærlighedsaffære, og i sin søgen efter den perfekte lidenskab drager Joncour gentagne gange til Japan, hvor han oplever kærligheden og passionen.

Efter sidste rejse modtager Joncour et meget lidenskabeligt brev fra konkubinen, tror han, men efter konens meget tidlige død, afsløres det, at brevet er skrevet af hende og oversat af en derboende japanerinde.

En smukt fortalt historie om en usædvanlig skæbne, fortalt gennem nedslag i en livshistorie. En blanding af erhvervshistorie og en lidenskabelig kærlighedsroman. Fortællestilen leder tankerne hen på Karen Blixen.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Jytte Lollesgaard
Faustnummer
21919934
ISBN
9788700287884
Antal sider
112

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer