Bog

Seven up

Af (
2001
)

Anmeldelse

Seven up af Janet Evanovich

01 dec.01

Janet Evanovich byder som sædvanlig på et galleri af skæve og skøre eksistenser, og som altid foregår det i byen Trenton, New Jersey - Engelsksproget!

anbefalet af Antonie Kristensen, Københavns Hovedbibliotek

Lån bogen på Bibliotek.dk


Del 7 om den ikke altid lige tjekkede dusørjæger, Stephanie Plum, er nu langt om længe udkommet i Danmark, men er desværre ikke oversat til dansk.
Janet Evanovich byder som sædvanlig på et galleri af skæve og skøre eksistenser, og som altid foregår det i byen Trenton, New Jersey.

Stephanie, der er nogle og 30 år, bor alene sammen med hamsteren Rex.
Hun arbejder for sin fætter Vincent Plum. En seksuelt afvigende og gennemført usympatisk personage, som hun i sin tid afpressede til at give hende jobbet som dusørjæger.
Hun er stadig kæreste med politimanden Joe Morelli, og endnu ikke helt parat til at tage det endelige skridt ind i et seriøst forhold. Desuden er han ikke videre begejstret for hendes valg af karriere, og benytter enhver chance til at gøre opmærksom på, at de søger folk på knappefabrikken.
Og så er der jo Ranger. Den mystiske tidligere elitesoldat, nu dusørjæger, der dukker op i tide og utide, og får hende, og sikkert også den største del af de kvindelige læsere, til at tænke alt andet end noble tanker.

Denne gang gælder det Eddie DeChooch, der er blevet anholdt efter et mislykket forsøg på at smugle en ladning cigaretter, og er nu stukket af fra sin kaution. Han er en mand med tvivlsomme forbindelser til underverdenen, og som for længst har haft sin storhedstid som forbryder. Han er døv og næsten blind, og har det med ikke at kunne ramme det, han sigter på. (Og, ifølge Stephanies Bedste Mazur, impotent skønt hun efter eget udsagn gjorde sit bedste.) Men alligevel lykkedes det ham gang på gang at slippe fra Stephanie og hendes trofaste medhjælper, eksludderen Lula.
Også ærkefjenden Joyce Barnhardt (en kvinde læseren vil have meget let ved at hade) optræder denne gang, og det kun med det ene formål at overtage Stephanies sag, og dermed genere hende mest muligt.
Men den kære miss Plum er ikke sådan at vippe af pinden. Hun fodrer kærestens hund Bob med kinesisk mad, kører ham tværs gennem byen og vipper ham ind i Joyces have.
Et lille nyttigt tip til de, der har fået en god idé; gør det meget tidligt om morgenen.

Som altid i en rigtig krimi er sagen ikke så ligetil, som man tror. Eddie DeChoochs forsvinden tager en mere og mere grotesk drejning:
En kvinde med adskillige skudhuller i brystet bliver fundet i hans haveskur, en afdød gangster har fået sit hjerte fjernet, Stephanies to nære venner, Star Trek fansene og erklærede pothoveder, Dougie og Mooner, er sporløst forsvundet. To gangstere, Ziggy og Benny, bryder ind i hendes lejlighed, gennemsnitligt en gang om ugen, for at høre nyt om DeChooch, men tager dog opvasken for hende, hvis hun ikke lige er hjemme, pænt af dem.
Og ikke nok med det. Der er også forsvundet en grydesteg fra Dougies fryser.
Alt dette og lidt til skal den kære dusørjæger have styr på, alt imens hendes mor og Bedste Mazur prøver at få hende gift væk til Joe Morelli. Ikke subtilt eller let overtalende. Nej, der er allerede bestilt lokaler til receptionen, og brudekjolen er lagt til side i forretningen.
Stephanie er ikke altid lige heldig, når det gælder biler, og denne gang går det da også galt, og bilen skiftes ud med en Harley, hvilket egentlig ikke er så dårligt endda, syntes Lula der straks skifter sin farvestrålende garderobe ud med læder.
De, der ikke har læst de tidligere bøger, bør måske lige vide, at Stephanies biler enten bliver sprængt i luften, mast flade af flyvende kontainere, eller også bryder de bare sammen under presset.

Handlingen er hæsblæsende, morsom og skrevet i et sprog, der er nemt at forstå. Så selv dem, der ikke synes deres engelskkundskaber er helt så gode, kan sagtens gå i gang.
Jeg kan kun sige, at Janet Evanovich bliver bedre og bedre. Desværre har hun den kedelige vane at afslutte sine bøger med en cliffhanger, og for dem, der ikke har så meget tålmodighed, er det en lang pine at vente på næste del.

Janet Evanovich: Seven up. Headline, 2001. 281 sider

Relaterede links:
Forfatterens hjemmeside

Romannet - 1. december 2001

Bogdetaljer

Forlag
London : Headline
Faustnummer
42546178
ISBN
9780747269564
Antal sider
281

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer