Bog

Sangbog til børn og deres voksne

Af (
2022
)

Anmeldelse

Sangbog til børn og deres voksne

23 feb.23
AfLine Hoffgaard
Skribent

Inspirerende sangbog om at synge – både alene og sammen med andre. Foruden 36 børnesange er der gode råd til at styrke og træne stemmen.

Det, der gør denne sangbog særlig, er, at man inviteres ind i sangene med Katrine Muffs smittende begejstring og formidling af emnet på en let og umiddelbar måde. Sangene og Muffs ord ledsages af de dejligste humoristiske tegninger i Lines Jensens umiskendelige streg. En helt igennem dejlig brugsbog for alle aldre.

Katrine Muff er musiker, komponist og tv-vært. Mange har nok set hende som vært på DR’s fællessang og lige nu er hendes melodier aktuelle i filmatiseringen af Stine Pilgaards Meter i sekundet. Line Jensen er tegner og man kan følge hendes streg på Instagram, hvor hun tegner sin egen hverdag med mand, børn og hamsterhjul.

I 'Sangbog til børn og deres voksne' bliver man klogere på, hvad det at synge gør ved en indeni og når man synger sammen med andre. Bogens forord er værd at bruge tid på for her fortælles det så fint, hvordan børn naturligt har behov for at udtrykke sig kreativt, musikalsk, kropsligt osv. Og hvordan det på en eller anden måde har det med at gå i glemmebogen eller nedprioriteres, når man bliver voksen. I vores moderne præstationssamfund er fokus flyttet fra at synge for sjov og som et mål i sig selv til mere at handle om dygtiggørelse og evner. Det er netop det, Katrine Muff vil prikke til med bogen. Man skal synge – uanset evner - fordi det føles godt!

Katrine Muff har i bogen udvalgt 36 børnesange og inddelt dem i temaerne mod, omsorg, følelser, fællesskab og fis. Man kan mærke, at Katrine Muff har tænkt over sangvalget. Hun fortæller både om, hvad der gør den enkelte sang speciel for hende og hvordan den melodisk er opbygget på en jordnær måde, så alle os ikke-musikkyndige kan følge med. ”Værktøjskassen” bagerst formidlet som tegninger er gode lette øvelser til at arbejde med ens stemme.

Sangudvalget består mestendels af gammelkendte sange som ”Langt ude i skoven”, ”Der er et yndigt land” og ”Pjerrot sagde til månen”. Der er indimellem også nye bekendtskaber (for undertegnede som Alberte Windings godnatsang ”Månebarn” og kærlighedssangen ”Fortabt er jeg stadig”, skrevet af Stine Pilgaard og komponeret af Katrine Muff. Ved de sange, man ikke kender, er der hjælp af hente til melodien i noderne eller man kan lytte til sangene, hvor man streamer musik. Og så bliver jeg bare helt glad indeni over at blive mindet om ”Min hat den har tre buler”, ”Du er min øjesten” og ”Fy fy skamme”, som alle var gemt langt væk i hukommelsen.

Syng uden ambitioner – syng fordi det føles godt. Syng på sengekanten, i skoven, på vej til arbejde, i badet – bare syng!

Bogdetaljer

Forlag
Politiken
Faustnummer
134819456
ISBN
9788740072457
Antal sider
201

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser