Bog

Politik mellem følelser og fornuft : spillet om danske mediers fremtid

Af (
2020
)

Anmeldelse

Politik mellem følelser og fornuft: spillet om danske mediers fremtid af Christian S. Nissen

15 feb.20

Den tidligere generaldirektør for Danmarks Radio og mangeårige deltager i mediepolitiske fora benytter det aktuelle medieforlig til at undersøge hvilke mekanismer, der ligger bag de beslutninger, politikerne ender med at tage.

Det er en bog baseret på aktindsigter og på samtaler med hovedpersoner inden for både mediebranchen og den politisk verden.

De mest omdiskuterede konsekvenser af Løkke Rasmussen-regeringens medieforlig i 2019 er den store nedskæring af Danmarks Radio og at Radio24syv ikke fik forlænget sin sendetilladelse, men mange andre elementer har også været i spil. Bogen bliver dermed et billede på mediesituationen i dagens Danmark, hvor f.eks. den trykte presse føler sig truet af DR’s nyhedsportal, mens det i virkeligheden er de internationale IT-giganter, som f.eks. Google, der – stort set skattefrit – scorer de fleste reklamekroner.

Nissen påpeger selv, at han ikke kan anses for at være neutral i forhold til DR’s rolle, men jeg synes, at bogen virker som en meget nuanceret og afbalanceret skildring af en medieverden og en politisk beslutningsproces, hvor det i hvert fald ikke altid er faktuelle oplysninger, der ligger til grund for afgørende beslutninger.

En både spændende og skræmmende bog for alle, som interesserer sig for medier eller politik – eller begge dele.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
47661714
ISBN
9788702259407
Antal sider
309

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer