Bog

Ondets rod

Af (
2003
)

Anmeldelse

Ondets rod af Frank Esmann

28 jul.03
Skribent

Et bilbombedrab på en dansk-israeler, der er tilknyttet Center for Menneskerettigheder, bringer den tophemmelige og internationale efterretningstjeneste Sektion 2 på banen. Sektionen bliver ledet af dens ophavsmand, den danske, excentriske oberst Blixen. Agenterne i denne mission bliver den danske Peter Jaeger og den franske fotograf Colette Gimeni.

Ondets rod er en international affære, hvor danske PET og israelske Mossad i høj grad er indblandet. Og det hele tilsættes misinformationens elementer. Vi når rundt i både Europa og USA, inden ondets rod bliver udredet i Mellemøsten.

Bogen er dels en handlingsmættet James Bond-spændingsbog med jagter, en dejlig pige, sex og en helt udsædvanlig mobiltelefon, og dels en faktabog om den mellemøstlige konflikt.

Det er Frank Esmanns første roman, hvor han tidligere primært har skrevet om udenrigspolitiske forhold. Frank Esmann er journalist og vant til at fortælle alle baggrunde; det gør han også i denne spændingsbog, hvorved rytmen i handlingen slås i stykker. Sproget er opremsende og informativt, og det virker fint i faktaafsnittene, men det giver ikke personerne liv eller skaber spænding, og det levner ikke plads til læserens fantasi og medleven.

Jeg blev underholdt af bogen en sommerregnvejrsdag på Fur, og tilbage sidder jeg med et større indblik i den mellemøstlige konflikt, og hvordan den måske bruges og opfattes i efterretningsvæsener internationalt.

Forum, 2003. 274 sider. Kr. 279,-

Bogdetaljer

Forlag
Forum
Faustnummer
24557154
ISBN
9788755332362
Antal sider
274

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer