Bog

Omsorg for lig

Af (
2002
)

Anmeldelse

Omsorg for lig af Dorthe Berntsen

23 maj.03
Skribent

Lån bogen på

"Brændte rivalinde på sankthansbålet". Således lyder overskriften på avisens omtale af en makaber hekseafbrænding, hvor et lig er gemt i bålet, men hvad ligger der bag dramaet?

Af avisens reportage fremgår det, at den dræbte er den 52-årige Iben Reinholdt, og at en 26-årig arbejdsløs kvinde er sigtet for drabet. "Den 26-årige er i øjeblikket indlagt til mentalobservation på Psykiatrisk Hospital i Fløjlsskov".

Vibeke er navnet på den sigtede kvinde, som drømmer om at blive kunstner. Hun søger et værelse og finder det hos restauratøren Asger Reinholdt, en mand der bor i en stor strandvejsvilla. Hustruen Iben er flyttet fra huset, men forholdet mellem Asger og Iben er bestemt ikke slut. Sammen har de en traumatisk oplevelse, idet deres lille datter for mange år siden forsvandt. Blev hun dræbt, eller blev hun bortført? Hendes navn var i øvrigt Vibeke.

Vibeke og Asger indleder et forhold, men Iben har stadigvæk stor indflydelse på Asgers liv. På et tidspunkt kommer det til et dramatisk opgør mellem de to ægtefæller. Iben dør og bliver slæbt ned i vandkanten, hvorefter Asger begår selvmord.

Senere finder Vibeke Iben flydende i vandkanten, og hun beslutter at skjule liget ved at forklæde det som heks og placere det på sankthansbålet. Politiet har dog meget svært ved at tro på historien om, at hun kun ville skaffe liget af vejen. De mener, hun kan være morderen. På retspsykiatrisk afdeling er det nu op til en psykolog at finde frem til, hvad der faktisk er sket. Og er det muligt?

Der er ikke tale om en kriminalroman i gængs forstand, måske nærmere en psykologisk detektivroman. Som læser tror man flere gange, at man har gættet det hele, men man tænker videre, lang tid efter at bogen er lukket.

Forlaget Samleren, 2002. 219 sider. Kr. 228,-

Bogdetaljer

Forlag
Samleren
Faustnummer
24467996
ISBN
9788756817066
Antal sider
219

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer