Bog

Nordstjernen

Af (
2018
)

Anmeldelse

Nordstjernen

30 okt.18

Aktuel og spændende politisk thriller og spionroman med det lukkede Nordkorea som særdeles interessant kulisse.

D.B. John udkommer for første gang på dansk, men i det store udland har han flere romaner bag sig, og så er han medforfatter til biografien Pigen med de syv navne om den 17årige Hyeonsee Lee, der lykkedes med at undslippe Nordkorea. John er desuden en af de få vestlige mennesker, der har fået lov til at besøge Nordkorea, og det er hans indtryk fra landet, der danner baggrund for romanen. Hans historie er i bund og grund en spionroman, som vi kender det fra især Le Carrré og Leif Davidsen, men forfatterens enestående viden og oplevelser i det ellers totalt lukkede land, gør romanen til noget særligt.

For 12 år siden forsvandt Jennas tvillingesøster sporløst fra en strand i Sydkorea. Den almindelige teori var, at hun og hendes ven simpelthen druknede, men nye oplysninger fra en japansk mor, som påstår at hendes søn blev bortført til Nordkorea af en ubåd, får Jenna til at nære nyt håb om, at søsteren er i live. Hun lader sig uddanne som agent af CIA, der kan bruge hendes koreanske baggrund til at forstå, hvad der sker i landet.
Samtidig har en fattig bondekone i Nordkorea fundet en af de forbudte balloner med sydkoreanske varer, og hun indleder nu en indbringende, men også farlig, sortbørshandel. Endelig er den højtstående oberst Cho kommet til USA for at indlede forhandlinger på sit lands vegne, men hans ukendte forældre truer snart både hans og broderens eksistens, og de beslutter at forsøge at komme ud af landet. De tre personers skæbne krydser hinanden, og sammen må de kæmpe for at overleve styrets rædsler.

Det er lykkedes forfatteren at levere en umanerlig spændende thriller, som alene lever i kraft af sine vedkommende personer og sin insiderskildring af Kim Jong-Uns styre. Spionromanen, som faktisk er uden de ellers obligatoriske vilde biljagter, heftige skuddueller og seje agenter, formår med få virkemidler at skabe en intens og medrivende historie, der er svær at lægge fra sig. Plottet er fermt skruet sammen, og den velskrevne historie fungerer især perfekt ved hele tiden at skifte mellem de forskellige personer og områder. I det hele taget er der tale om en meget underholdende og skræmmende spændingsbog.

Bogdetaljer

Forlag
Hr. Ferdinand
Oversætter
Hans Larsen
Faustnummer
54970056
ISBN
9788740041576
Antal sider
493

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer