Bog

Myter og monstre i det gamle Grækenland

Af (
2023
)

Anmeldelse

Myter og monstre i det gamle Grækenland

08 jan.24

Tegneserien blæser raskt støvet af de gamle historier og kombinerer ord og billeder til at formidle den græske oldtids mytologi med masser af dramatik og humor. 

Tegningernes overraskende farvekombinationer og fantasifulde detaljer får Zeus og alle de andre til at fremstå spillevende, og tegneserieformen klæder virkelig de klassiske myter. Bogen kan læses højt for børn fra omkring 5 år, men større børn vil også få meget fornøjelse ud af at læse den selv og gå på opdagelse i historierne og de sjove illustrationer.

Denne meget flotte store tegneseriebog giver børn fra omkring 5 år chancen for at lære noget om Zeus, Pandora, Odysseus og alle de andre navne, man måske har hørt før, men ikke rigtigt kender historien om. Som en anden uendelig historie løfter bogen sløret for mange spændende figurer, som man uvægerligt får lyst til at høre mere om, og bogen giver appetit på mere viden. Græsk mytologi er en del af vores kulturarv, og ligesom den måske for os mere velkendte nordiske mytologi indeholder den et multifacetteret galleri af spændende personligheder og dramatiske historier om udødelig kærlighed, snyd og bedrag, hævn og heltemodige bedrifter. 

James Davies fortæller historierne, så de er til at forstå for børn, med god sans for de aspekter, børn synes er sjove og senere kan huske. Hans tegninger er noget nær guddommelige i sig selv med interessante farvevalg og mange finurlige detaljer. Her er både de store, forklarende og uddybende opslag om de mange forskellige karakterer i den græske mytologi, men også de mest kendte myter som fx Pandoras æske og den trojanske hest tegnet som tegneserier. Variationen fungerer supergodt, og kombinationen af Davies fortælleevne og de flotte billeder gør, at historierne føles friske og nye til trods for deres status som gennemtestede klassikere fra oldtiden.

Dette er en bog, både børn og voksne kan kigge i længe. De græske myter er kendt over hele verden og derfor selvfølgelig værd at læse, men James Davies demonstrerer her, hvordan man kan gøre et emne som mytologi virkelig spændende for børn. Han har lavet en tegneseriefagbog til børn med noget nær den ideelle kombination af læring og underholdning, der virkelig kan anbefales både til højtlæsning og lidt større børn, der kan læse selv.

Bogdetaljer

Forlag
Alvilda
Oversætter
Annette Lerche Trolle
Faustnummer
136992341
ISBN
9788741520261
Antal sider
61

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer