Bog

Mors dreng

Af (
2022
)

Anmeldelse

Mors dreng

31 mar.23

Den kendte tv- og radiovært har skrevet sin families historie. En guldgrube af fantastiske historier om en depraveret overklasses excesser.

'Mors dreng: Erindringer om familien Dreyers magt og millioner' er skrevet af Adrian Hughes og følger op på historien fra den meget populære podcast "Mors afskedsbrev".

Erindringsbogen tager udgangspunkt i Adrian Hughes' mors død i 2002, da hun har efterladt et afskedsbrev til de fem sønner, som Adrian læser højt for de fire andre. Brevet er virkelig ubehagelig læsning for ham, som, viser det sig i brevet, har været morens yndlingssøn. De øvrige sønner bliver mere eller mindre svinet til. Det er i hvert fald ikke det kærlige afskedsbrev, som man kan forvente, at de fleste mødre vil skrive til deres børn.

Samtidig har Adrian Hughes altid haft stor, nærmest mytologisk interesse, i sin morfar, den berømte og stenrige arkitekt og byggematador Thorvald Drejer, som virkelig heller ikke kan siges at have været en særlig kærlig far og morfar.

Selvom bogens undertitel ’Erindringer om familien Dreyers magt og millioner’ sigter til, at den handler om hele familien, og bogen faktisk på bibliotekerne står under "99.4 Dreyer, Thorvald", så handler den ligeså meget om Adrian Hughes og i hvert fald om hans forhold til Thor Dreyer og familien.

Bogen er fortalt med Adrian Hughes' helt særlige lune ordekvilibrisme, som lyttere også kender fra fx programmet "Klog på sprog" på P1. Hvis man er til hans særlige stil, er den en udsøgt fornøjelse at læse. Hvis man derimod forventer en typisk biografi eller en stor litterær oplevelse, vil ’Mors dreng’ nok skuffe, men selve historien er så spændende og vild, at det er en bog, som fuldt fortjent har fået rigtig mange læsere.

Bogdetaljer

Secondary title
erindringer om familien Dreyers magt og millioner
Forlag
Gyldendal
Faustnummer
62991895
ISBN
9788702354140
Antal sider
351

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer