Bog

Miraklets fald

Af (
2010
)

Anmeldelse

Miraklets fald af Christian Reslow

06 apr.10
AfArne Larsen
Skribent

Nystartet forlag, debuterende forfatter, en science fiction roman om forskellige dimensioner og med overtoner fra spændingsgenren. Alt sammen bestemt et nærmere bekendtskab værd.

Lægen Anni er i gang med at tilse en dødelig syg patient, da hun pludselig oplever en underlig susende fornemmelse i maven og forsvinder! I hendes sted står en forslået, beskidt og bevæbnet udgave af den samme kvinde.

Kvinden kalder sig Nina og er ved hjælp af en lille anordning, kaldet Fendahlisken, flygtet fra sin egen verden, et helvede på jord med forurening, syreregn, muterede dyr, morderbander og en evig kamp for overlevelse.

Fendahlisken, som tillader rejser mellem dimensioner, hvor der i hver dimension lever et spejlbillede af en selv, er den eneste måde at rejse på, men det kræver altså, at en anden person tager ens plads.

Således er Anni omvendt endt i Ninas forfærdelige verden, og for begge kvinders vedkommende gælder det nu om ren og skær overlevelse i fremmede og uforståelige omgivelser.

Begge kvinder får hjælp af deres respektive kærester, men tingene kompliceres unægtelig af, at Nina under ingen omstændigheder vil vende tilbage til sin verden, mens Anni naturligvis vil væk.

Der udkommer ikke særlig megen science fiction på dansk, og alene af den grund er det tilstrækkelig anledning til at kippe med flaget over denne roman. Et langt stykke hen ad vejen holder både ide og handling da også fint, og især skildringen af de to kvinders kamp for overlevelse i
ukendte omgivelser er ganske fremragende. Ved skiftevis at lade kapitlerne følge de to kvinder opnås en dynamik og et spændingsniveau, som gør bogen absolut læseværdig. Der er måske lidt for meget Rambo og Mad Max over selve handlingsforløbet, og der er bestemt ikke sparet på effekterne, men i det store og hele fungerer det fint.

Der, hvor jeg synes romanen halter, er især på baggrundsstoffet. Hvem har f.eks. fundet på Fendahlisken og i øvrigt teorien bag de forskellige dimensioner, og forhistorien bag Ninas verden er for mig direkte mangelfuld. Man fornemmer, at der engang har været en stor krig, men så heller ikke mere.

Trods disse mangler er der dog tale om en absolut hæderlig debut, og det skal blive spændende både at følge forlag og forfatter fremover

Bogdetaljer

Forlag
Valeta
Faustnummer
28169973
Graphic
Søren Klok
ISBN
9788799286836
Antal sider
396

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser