Bog

Min barndom i 70'erne

Af (
2017
)

Anmeldelse

Min barndom i 70’erne

02 jan.18

Sjove beretninger om 70’erne i tretten skønne og forskellige beretninger fortalt i børnehøjde.

Bogens tretten fortællere er alle kendte i en eller anden sammenhæng og giver et fint indblik i, hvordan de oplevede deres barndom i 70'erne. Det var en tid med oliekrise og bilfrie søndage og høj arbejdsløshed. Det var samtidig en tid, hvor der var højt til loftet, og børnene havde friere tøjler, de skulle bare komme hjem til spisetid. Forældrene havde ikke så meget kontrol over børnene, man gik ud fra, de fandt ud af det og fandt nogen at lege med.

Bogen giver et fint tidsbillede af 70'erne. Jeg voksede selv op i dette årti, og læsningen gav anledning til refleksion og kaldte gode minder frem. Det var en god tid, vi var meget frie, og der var ikke så meget drilleri. Det var et lille samfund jeg boede i, så der var næsten altid nogen, som vidste, hvor vi var, og vi passede på hinanden. Der var ikke så mange udfordringer og muligheder for børn dengang. Vi kunne gå eller cykle, og vi havde kun én tv-kanal.

Nogle boede i kollektiver eller bofællesskaber, hvor der tilsyneladende var meget gang i den. Andre i parcelhuskvarterer eller lejligheder. Fælles var dog, at der var muligheder og nytænkning alle steder, selv om man ikke altid havde de optimale forhold eller forældrenes opmærksomhed. Jeg undrer mig dog over, at alle bogens historier er centreret i og omkring København. Det ville have været sjovt med nogle historier fra provinsen også.

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Faustnummer
53562302
ISBN
9788711692356
Antal sider
226

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer