Bog

Med åbent hjerte

Af (
2002
)

Anmeldelse

Med åbent hjerte af Anne D. LeClaire

01 jul.02
Skribent

22-årige Opal fra North Carolina udfordrer skæbnen med et terningekast. Hun må væk fra sin omklamrende mor.

Terningen viser 3 øjne - det tager Opal som et tegn på at hun sammen med sin 5-årige søn Zack skal slå sig ned på det sted, hvor benzinmåleren tredje gang viser rødt - det gør den i Massachusetts. Hun lejer et hus i byen Normal (!)

Nogle ser lidt skævt til den enlige mor, også naboerne Ned og Rose. Rose er forstenet af sorg efter tabet af sin eneste søn. Ingen kan trænge ind bag hendes panser, heller ikke ægtemanden. Men den lidt ”skæve” Opal formår med sit varme hjerte at nå ind til Rose - den unge og den midaldrende kvinde udvikler et venskab til gensidig glæde.

Opal besidder stor styrke – da faderen til Zack dukker op og kræver forældremyndigheden over det barn, han hidtil ikke har interesseret sig meget for, kæmper hun som en løvinde for at beholde barnet. Både Rose og en lidt lurvet kvindelig advokat støtter hende.

”Med åbent hjerte” er ikke stor litteratur, men den leverer nogle rørende portrætter af mennesker, der ikke er blevet så blidt behandlet af livet. Alligevel har de overskud til at hjælpe andre.

Roses fortærende sorg over tabet af den unge søn og Opals naturlige måde at tackle Roses sorg på er meget bevægende beskrevet. Bogen ligner i tema ”Hvor hjertet er” af Billie Letts. Her er hovedpersonen også en enlig mor, der, trods mindre gode odds, viser sig at være stærk og handlekraftig.

Oversat af Ulla Oxvig. Lademann, 2002. 313 sider. 199,- kr.

Bogdetaljer

Forlag
Lademann
Faustnummer
23923890
ISBN
9788715104268
Antal sider
313

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer