Anmeldelse
’Lykkens Brud. Simona Abdallahs historie’ fortalt til Minna Grooss
- Log ind for at skrive kommentarer
Det er ikke første gang, at en stærk muslimsk kvinde trodser sin familie og går sine egne veje. Men alligevel er Simona Abdallahs historie relevant og anderledes.
Det lå ikke i kortene, at Simona Abdallah en dag skulle blive en internationalt anerkendt musiker, rejse på turné med Casper og Frank eller varme op for Sort Sol. Men sådan gik det, og i bogen ’Lykkens Brud’ deler Simona ud af historien om sit liv og om sin kamp for at nå til sit mål.
Som ung, muslimsk kvinde i Gellerupparken er der primært kun én vej frem i livet, og det er at blive gift og blive en god hustru. Sådan var det også for Simona, og derfor blev hun allerede som teenager gift første gang. Men hun kunne ikke affinde sig med rollen og blev snart skilt igen. Efter endnu et par mislykkede forlovelser lykkedes det Simona at blive gift med en mand, som går med til at flytte til København, langt væk fra familiens (over)beskyttelse.
Her får hun nu lov til, i smug selvfølgelig, at dyrke sin passion for darbuka-spillet (darbuka er en tromme). Efter en del års hemmelighedskræmmeri, hvor Simona og hendes mand lever hver sit liv i hver sin lejlighed, bryder Simona ud af familiens tøjler, afslører at hun bor for sig selv og lever af at spille darbuka! Til sin store overraskelse vender familien hende ikke ryggen, men accepterer til sidst hendes valg.
Simonas historie er relevant for alle – ikke kun muslimske kvinder. For bogen sætter gang i tankerne om, at alle bør forfølge deres drømme og mål, og der findes andre veje end den, som i forvejen er anlagt for én.
Som frigjort, dansk kvinde, der altid har fået lov at træffe mine egne beslutninger, er det overraskende at læse, at der stadig er meget strenge traditioner - og meget dominerende mænd - forbundet med at være muslimsk kvinde.
Endnu mere overraskende er det at høre, hvordan Gellerupparken er struktureret. Om den sladder, overvågning af kvinder og snæversynethed, der trives i bedste velgående i det lille samfund.
Det er ikke første gang, at en ung muslimsk kvinde fortæller sin historie, og det er ikke første gang, at en stærk muslimsk kvinde trodser sin familie og går sine egne veje. Men alligevel er Simona Abdallahs historie relevant og anderledes.
Til sidst en servicemeddelelse. Giv jer selv ti minutter til at gå på Youtube og se Simona spille på sin darbuka. Det er både smukt og fascinerende!
Brugernes anmeldelser