Bog

Livet i Norden

Af (
2019
)

Anmeldelse

Livet i Norden

28 nov.19

Dagliglivet i Norden anno 2019 fortalt i flotte farvefotos. Hver enkelt foto fortæller sin egen lille historie, og her er stof til mange timers underholdning og eftertanke.

'Livet i Norden' er resultatet af et kæmpestort fotoprojekt, hvor omkring 1000 nordiske fotografer blev bedt om at skildre hverdagen i Norden fra det østligste Finland over Svalbard, Grønland, Sverige, Norge og til Sønderjylland. En international jury har udvalgt de bedste billeder og sat dem sammen til et dejligt værk om hverdagslivet en uge i maj 2019. Hvert enkelt billede ledsages af en lille tekst, som fortæller, hvor billedet er taget og af hvem og lidt om baggrunden for fotoet.

Temaerne er meget mangfoldige: Her er billeder af fødsel og død, af arbejdslivet, af mennesker, der dyrker sport eller fester, børn, der leger, vildsvinehegnet i Sønderjylland, biler og køretøjer i alle mulige størrelser, mange flotte naturbilleder og meget mere. Billederne udtrykker glæde, sorg, hårdt arbejde, kærlighed, alt det der er med til at tegne billedet af et hverdagsliv.

Man kan sætte sig ned og kigge bogen igennem, men mit forslag er, at man fordyber sig i de enkelte billeder og læser bogen i små bidder, så vil der åbne sig en fantastisk verden Der et gammel talemåde, som siger, at et billede kan sige mere end tusind ord, og det kan jeg kun bekræfte.

Nogle af billederne har gjort et uudsletteligt indtryk på mig som billedet af en dement kvinde, som bader i et varmtvandsbassin sammen med sin sygeplejerske på plejehjemmet. Den ældre demente kvinder stråler af glæde, og i den ledsagende tekst fortælles der, at kvinden er begyndt at tale igen, og at hun tæller 10-20-30, inden hun dukker hovedet under vand.

På et andet billede er der en mand, der klatrer på en mur ved Knippelsbro, men hans lille datter smider småsten i en vandpyt. Hvorfor dog klatre rundt, når man i stedet kan lege i en vandpyt?

'Livet i Norden' er simpelthen et pragtværk.

Bogdetaljer

Forlag
Politiken
Oversætter
Henrik Andersen
Faustnummer
47192625
ISBN
9788740057973
Antal sider
358

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer