Bog

Livet du efterlod

Af (
2019
)

Anmeldelse

Livet du efterlod af Lotte Elmann Wegner

03 jul.19

Barsk roman om død, sorg og omsorgssvigt i en familie i en lille by, hvor alle kender hinanden på overfladen, men ingen reagerer eller kender sandhederne.

Adam og Suleima er børn af den lokale gartner. De hjælper til med arbejdet, men da moderen dør, begynder tingene at gå galt. Gartneren Albert er dybt begravet i sin sorg og glemmer alt omkring sig, også børnene. De passer mest sig selv, og gartneriet gror helt til i ukrudt. Da lærerinden Christine griber ind, bliver livet om muligt endnu værre. Gode naboer forsøger at hjælpe, og særligt naboens datter bliver en hjælp for den ensomme mand i gartneriet.

Hvert kapitel bærer navnet på den, som fortæller. Det giver en god vekselvirkning i læsningen, som giver mulighed for at reflektere over det læste. Personskildringerne er det bedste i bogen. De er interessante og giver god indsigt i personernes tanker og følelser. Samtidig er bogen både realistisk og troværdig, både beboerne og livet i landsbyen. Især Albert er rigtig godt skildret. Han er helt begravet i sin sorg og kan ingenting. Børnene lider under omsorgssvigt, og gartneriet forfalder. Datteren Suleima bliver også beskrevet godt, især fordi hendes vrede og afmagt styrer hende.

Det er en yderst læseværdig, barsk og hjerteskærende roman, der indrammer sorgen og magtesløsheden meget fint.

Bogdetaljer

Forlag
Montagne
Faustnummer
46465792
ISBN
9788771713893
Antal sider
279

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer