Bog

Lissom regn

Af (
2015
)

Anmeldelse

Lissom regn

En delvis selvbiografisk roman om pigen Lotte, der vokser op i en dansk provinsby gennem 60´erne og 70´erne. Vi følger Lotte gennem barndommen fra tremmesengen - gennem skoletiden - til ungdommen.

I "Lissom regn" følger vi Lotte - fra tremmesengen med...."kroppen som en tom tank med masser af plads; som en tank, der venter på at blive fyldt op".

Og der bliver fyldt på tanken....vi følger Lotte gennem oplevelser i barndommen, hvor der på fineste vis gribes fat i eksistentielle temaer som synd, skam, angst, glæde og ensomhed.

Lotte Lykke Frederiksen formår at skrive så fabulerende og sanseligt, at man som læser trækkes tilbage til barndommens land. Følelser og fornemmelser fremkaldes - fra mobningen i skolegården, venskaber, til ferierne på landet og ønskerne om at blive accepteret og leve op til forældres, omverdenens- og egne forventninger og krav.

Lotte Lykke Frederiksen beskriver hændelser og oplevelser i et fabulerende sprog, og der trækkes tråde lissom i et netværk af associationer. Ja det nærmest regner med "lissom'er" og "som'er", eksempelvis: "....jeg elsker at tælle. Det er, lissom alt bliver gjort op og bragt i orden, lidt som at tælle pengene i sin sparegris og lægge hver slags mønt i hver sin bunke. Og så bare se på det" og et andet eksempel: "han lægger mig fra sig som en fisker, som en fiskehandler ville gøre det. Respektfuldt, men med køligt overlæg. Han lægger mig på is."

De mange "lissom'er" og "som'er" kan på den ene side virke overvældende, men er på den anden side også med til at gøre romanen både sanselig og rig på facetter.

I "Lissom regn" beskriver Lotte Lykke Frederiksen med varme, humor smerte og indfølelse oplevelser fra barndommen. Således vækker bogen minder fra egen barndom, som er blevet en integreret del af vores personlighed.

"Lissom regn" er Lotte Lykke Frederiksens debut som forfatter indenfor det skønlitterære felt. Hun har tidligere udgivet fagbøger i forbindelse med sit arbejde som psykolog, hvor hun anvender storytelling som en terapeutisk tilgang i sit arbejde.

"Lissom regn" er en lille skønlitterær perle, den er velskrevet og vedkommende.

Bogdetaljer

Forlag
mellemgaard
Faustnummer
51778634
ISBN
9788793328655
Antal sider
155

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer