Bog

Ligblomsten

Af (
2017
)

Anmeldelse

Ligblomsten af Anne Mette Hancock

04 maj.17

En bragende flot krimidebut med mange interessante temaer og et eminent plot.

Journalisten Heloise Kaldan har problemer på jobbet, fordi hun har refereret til urigtige dokumenter i en artikel. Hun forsøger, at kæmpe sig tilbage, da hun modtager et brev fra Anna Kiel. Anna Kiel har været efterlyst i tre år for et mord på en ung advokat. Hun blev optaget foran advokatens hus, indsmurt i blod med en kniv i hånden. Heloise kan ikke huske Anna Kiel fra andre sammenhænge, men modtager senere et brev med endnu et hint. Hun finder det mystisk og interessant og begynder selv at efterforske sagen.  Hun deler dog ikke sine oplysninger med nogen. Samtidig efterforsker politiet sagen, som Schäfer er efterforskningsleder på.  Det bestialske mord kræver sin mand. Deres spor krydses og sagen bliver mere kompliceret. Især Heloise er bange for, hvad der kommer frem i lyset, når Anna Kiel bliver fundet.

Romanen er meget velskrevet. Plottet er rigtig godt og troværdigt og alt samles op i slutningen af bogen. Sproget fungerer rigtig godt og er nemt at læse på trods af de franske gloser. Også beskrivelserne af de centrale personer er gode. Man får rigtig god indsigt i Heloises følelser og tanker, samt gode beskrivelser af hvordan Schäfer efterforsker en sag. Der er mange interessante temaer i historien. Pædofili, magtmisbrug og skjulte dagsordner danner en god basis for det eminente plot. 

Jeg følte mig fanget fra starten, ikke et sekund overvejede jeg at lægge bogen fra mig. Den er sindssygt spændende og et brag af en debut. Jeg glæder mig til den næste i serien.

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Faustnummer
52993644
ISBN
9788711569597
Antal sider
304

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer