Bog

Lasermanden: en racist ser rødt

Af (
2007
)

Anmeldelse

Lasermanden: en racist ser rødt af Gellert Tamas

12 mar.07

I 1994 blev John Ausonius idømt fængsel på livstid for et mord, ni drabsforsøg samt ni røverier. John Ausonius er også kendt som Lasermanden. Her får du den sande historie.

Stockholm 1991-1992. Sverige er ude i en økonomisk krise, samtidig tager landet imod mange flygtninge, folk er usikre, indvandrerfjendske partier er i stærk fremmarch og racismen florerer.

En mand går amok og skyder ved 10 attentater 11 indvandrere. Flere af hans ofre bemærker en rød lysplet fra et lasersigte inden de bliver ramt, derfor får attentatmanden navnet Lasermanden. Skuddene udløser en af de største politijagter i Sverige og for at aflede politiet, begår Lasermanden i samme periode flere røverier.

Bogen, der er noget så sjældent som en "dramadokumentarisk krimi biografi", er skrevet af den svenske journalist og forfatter Gellert Tamas. Han har som den eneste journalist, fået lov til at interviewe Lasermanden i fængslet. Han har også interviewet de fleste af de overlevende ofre, deres venner og familie samt flere politifolk.

Forfatteren har valgt at anvende en journalistisk fortællestil for på den måde at få mange til at læse en, i bund og grund, samfundskritisk bog om Sverige. Historien om den politiske udvikling i 90erne og om Lasermandens liv fortælles sideløbende. Det er især spændende at læse om, hvordan John Ausonius had til indvandrere grundlægges i barndommen, hvor han mobbes med sit mørke udseende og om, hvordan hadet vokser, jo sværere han får ved at håndtere livet.

Historien er meget dramatisk og er lavet til en prisbelønnet tv-serie. Måske får vi den også at se på dansk tv.

Oversat af Christian Skovbjerg Jensen. People's Press, 2007. 398 sider.

Bogdetaljer

Secondary title
En racist ser rødt
Forlag
People's Press
Oversætter
Christian Skovbjerg Jensen
Faustnummer
26641284
ISBN
9788791812927
Antal sider
398

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer