Bog

Korte svar på de store spørgsmål

Af (
2018
)

Anmeldelse

Korte svar på de store spørgsmål

21 nov.18

Op til sin død arbejdede fysikeren Stephen Hawking på denne udgivelse, hvor han samler det meste af sin viden for at give gode bud på universets grundlæggende spørgsmål.

Er der en Gud? Hvordan begyndte det hele? Vil kunstig intelligens udkonkurrere os? Kan vi forudsige fremtiden? Er der andet intelligent liv i universet?

Det er nogle af de basale spørgsmål, de fleste af os vel på et eller andet tidspunkt har tænkt over. Hawking, der var meget mere end teoretisk fysiker, brugte en stor del af sit liv på at udforske mange grene af videnskaben, og det er den viden, han her forsøger at samle i temaer på en måde, der kan forstås af de fleste.

Inden han går i gang med det, er der en kort selvbiografisk afdeling, hvor vi får indsigt i et helt usædvanligt liv og en usædvanlig person, der sjuskede lidt med sin uddannelse indtil han som 21-årig fik besked på, at han måske kun havnde en håndfuld år tilbage. Så skulle de bruges målrettet, og det blev de så sandelig de næste 50 år.

Det er efter min mening lykkedes rigtig godt at forklare menigmand som mig, hvor videnskaben er nu, og hvor den er på vej hen. For eksempel er det første gang, jeg til fulde har forstået, hvordan universet kan være berænset.

Hawking var meget seriøs, men også en humoristisk skribent, der fx efter lange teoretiske gennemgange af mulighederne og umulighederne for tidsrejser kommer med det logiske argument: Hvis man engang i fremtiden løser problemerne med tidsrejser, hvorfor kommer fremtidsfolkene så ikke til os med løsningen?

Bogdetaljer

Forlag
Klim
Oversætter
Ninna Brenøe
Faustnummer
55125554
ISBN
9788772042831
Antal sider
229

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer