Bog

Kom

Af (
2008
)

Anmeldelse

Kom af Janne Teller

13 maj.08

Tankevækkende roman om virkeligheden inde i litteraturen. Og omvendt.

En kvinde opsøger en garvet forlægger og forklarer, at den roman, han er på vej til at få trykt, er direkte kopieret fra hendes virkelighed - en grusom oplevelse, som hun forsøger at pakke ind og leve med. Men nu er den spillevende på papiret - den er egentlig ikke velskrevet, men indholdet er til en bestseller.

Så konkret er udgangspunktet for Janne Tellers korte og fortættede roman "Kom". Og mere skal der sådan set ikke til, før man sidder med en regulær og spændende sammenfiltring af begreberne moral, ansvar og ytringsfrihed.
Forlæggeren tumler med det en hel aften og nat på sit kontor. Hans argumenter og overvejelser kommer nødvendigvis til at spille sammen med læserens, men forlæggeren har det nemmest, fordi han sidder med papir og pen fremme, idet han sideløbende skriver på en tale om etik i kunstens og litteraturens verden. Det lyder højpandet, men selv om præmissen er ret eksistentiel, udfolder den sig på et ganske jordnært plan. For hvem ejer strengt taget virkeligheden? Hvornår bliver en oplevelse til fiktion? Det er kun nærliggende at tænke på en håndfuld aktuelle bøger der med en snedig blanding af fiktion og fakta både forvirrer og pirrer. 

"Kom" er en velskrevet og filosofisk roman, der smidigt skubber rundt med læserens tanker. Vi er hinandens verden og umiddelbart del af den samme virkelighed - her hersker der ingen tvivl om, at ansvaret er fælles, men hvad med litteraturen og dens forskellige aktører?

Gyldendal, 2008. 163 sider.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
27206263
ISBN
9788702058215
Antal sider
163

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer