Bog

Kim Larsen - et livs sange

Af (
2019
)

Anmeldelse

Kim Larsen - et livs sange af Erik Jensen

17 sep.19

Underholdende rundtur i Larsen-universet giver en ubændig lyst til et genhør. Jensen argumenterer godt for sine domme over, hvad der holder – og hvad der burde gå i glemmebogen.

Politikens mangeårige musikskribent fik ikke sit ønske om at skrive Larsens biografi opfyldt. Larsen gad ikke, og Jensen fik besked på, at han bare kunne høre Larsens sange, så havde han stof nok. Derfor har han genhørt alle 38 albums med næsten 500 sange, skrevet historien omkring dem og genbedømt dem.

Man kommer naturligvis ikke uden om det biografiske alligevel, og bogen begynder med unge Jensens allerførste Gasolin-koncert i et vestjysk fritidscenter, og den omvæltning det var for mange af de unge drenge at opleve gassernes energi og musik.

Hovedvægten i bogen er lagt på sangteksterne (og musikken), men de kan ikke skilles fra de forskellige op- og nedture fra de dramatiske, men succesfulde, år med Gasolin, over de knuste drømme om en international karriere og dyrtkøbte amerikanske eventyr, til en svingende solokarriere og nye bandkonstellationer, der endte med at gøre Larsen til dansk nationalskjald og -helt.

Pladekarrieren gennemgås kronologisk, og Jensen argumenterer godt for sine domme over, hvad der holder – og hvad der burde gå i glemmebogen. For hver periode gennemgås udgivelserne og der sluttes med uddeling af kasketmænd samt et forslag til en playliste med det bedste fra netop den periode.

Et meget fint greb i bogen er, at Jensen giver plads til en række nulevende kunstnere, der har fortolket Larsen, og hvert får et kapitel til at fortælle om deres forhold til sangene og vælge en speciel tekst samt begrunde valget. Det giver fin afveksling med bidragene af Johan Olsen, Jens Umnack Larsen, Michael Ehlert Falch, Kira Skov, Katinka Bjerregaard og Kwamie Liv.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
47020425
ISBN
9788702289350
Antal sider
390

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer