Bog

Irina : jeg rejser mig hver gang

Af (
2020
)

Anmeldelse

Irina : jeg rejser mig hver gang

26 nov.20

En hjerteskærende fortælling om en opvækst med elitesport, at føle sig fremmed i Danmark og at skulle håndtere omvæltende modgang igen og igen.

Man kan måske undre sig over, hvorfor der er behov for at skrive en selvbiografi allerede som 33-årig. Langt de fleste gør det, når de er nået langt længere hen i livet og har mere at fortælle, men med alt det, Irina har oplevet indtil nu, er det helt på sin plads at gøre status og dele ud af alle erfaringerne.

Irina blev født i Ukraine i 1987 og skøjtede fra hun var 4-19 år. Drømmen var at nå til OL, og i Østeuropa var kunstskøjteløb det helt store, så opbakningen til hendes fremtidsdrømme var stor. Hun kom i skøjteskole, hvor træning var på skemaet flere gange om dagen. Det var hårdt både fysisk og psykisk, men store drømme kræver ofre. Da Irina er 10 år, flytter familien til Danmark, fordi faderen har fået et forskerjob i Aalborg. Irina fortsætter med at skøjte, men skøjtemiljøet i Aalborg er koldt, og hun bliver mobbet ud, fordi hun er anderledes. Derudover er træningen ikke lige så ambitiøst i Danmark, som Irina er vant til fra Ukraine. Lige så stille forsvinder motivationen, og krop og sjæl siger fra.

Bogen er inddelt i flere dele, der skal læses i kronologisk rækkefølge. Som en af dem, der kan huske Irina fra realityprogrammet 'Fristet', var jeg glad for at kunne få afkræftet nogle fordomme, både om Irina og om realitydeltagere generelt. De er ikke alle så dumme, som de bliver fremstillet. Slet ikke Irina - tværtimod. Hun har om nogen formået at vende modgang til succes og vise, hvem hun i virkeligheden er.

I dag kender de fleste Irina Olsen som forhenværende realitydeltager og nuværende succesfuld influent på de sociale medier med eget makeup-brand og eget tv-program, men det har ikke været uden bump på vejen. Hun har været udskammet, haft svært ved at finde job og været hjemløs i en periode. Nu bruger hun blandt andet sin popularitet til at belyse de udfordringer, som mange unge kvinder oplever, og der er derfor mange, der spørger hende til råds. Hun kæmper desuden for, at kvinder ikke skal tale andre kvinder ned, og hun har hele 235.000 følgere på Instagram.

Bogdetaljer

Forlag
Grønningen 1
Faustnummer
38233467
ISBN
9788793825574
Antal sider
270

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer