Bog

Hvordan man redder en lemming

Af (
2020
)

Anmeldelse

Hvordan man redder en lemming

06 nov.20

Herlig kollektivroman om 5 personer med forskellige kriser, der fletter sig ind i hinanden. Werdelins karriere som dramatiker fornægter sig ikke, scenerne står knivskarpt.

Hans er biolog og besat af arktisk liv, specielt lemminger, men hans ansættelse på universitetet hænger i en tynd tråd i de gældende sparetider. Han er også blevet forladt, men det passer ham bedre, og han pønser på at tilbageerobre sin ungdomskæreste, Punse.

Gunhild arbejder som suffløse på et teater, men har en plan om at begå selvmord et sted i den russiske tundra.
Heidi er social- og sundhedsassistent med en blakket barndom. Hun er alene med Samuel, der går i børnehave, og har ikke ret meget held med sig i tilværelsen.

Nicolas er nybagt far, men konen Eline har en form for fødselsdepression, så de er gledet langt fra hinanden. Han har en insektfarm sammen med to venner, og en kontakt til et teater bringer ham farligt tæt på en femme fatale-skuespillerinde.

Inge er pensioneret læge, aktiv tennisspiller og med et stivsind, der bringer hende på kant med stort set alt og alle, selv hendes eneste datter. Da hun overværer en lille cykelulykke kommer hun tæt på lille Ane, og det sætter virkeligt hendes mangel på empati på prøve.

'Hvordan man redder en lemming' er en dejlig roman, der, selv om den er fyldt med sorg og ulykke, alligevel har et optimistisk skær over sig. Personerne er meget overbevisende og kunne være taget fra min yndlingstegneserie, forgangne 'Homo Metropolis'. De fem skæbner flettes elegant sammen uden det på nogen måde virker kunstigt, og selv Inges menneskefjendske sortsyn kommer man til at holde af.

Nikoline Werdelin er dramatiker og tegneserieskaber. Nu er hun heldigvis også debuteret som romanforfatter.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
48628702
ISBN
9788763858731
Antal sider
415

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer