Bog

Hvis jeg skal være helt ærlig

Af (
2020
)

Anmeldelse

Hvis jeg skal være helt ærlig af Emily Wibberley

28 apr.20

Underholdende og romantisk ungdomsroman tager afsæt i Shakespeares ’Trold kan tæmmes’.

Når man ser amerikanske high school film, så hænder det meget ofte, at det er den her smukke og populære knapt så sympatiske pige, der er favoritkandidat til at blive prom queen, har et lille følge af overfladiske veninder og selvfølgelig er kæreste med anføreren på football-holdet. Sådan en pige er Cameron Bright. Smuk, brutalt ærlig og arrogant. På overfladen. Og så lige bortset fra at hun ingen kæreste har. Men det skal der laves om på, for hun har udset sig fodboldspilleren Andrew, der er lige ved at bide på krogen, indtil han overværer hende ydmyge skolekammeraten og outsideren, Paige. Da hans interesse i hende derefter kølnes betragteligt, sætter hun sig for at vinde ham tilbage. Ved at blive sød!

Historien tager afsæt i Shakespeares skuespil ’Trold kan tæmmes’, hvor hovedpersonen Katherina, populært kaldet Kat, der er en strid madamme, lader sig tæmme af adelmanden Petruchio. Cameron, kaldet Cam, skriver opgave om skuespillet i faget engelsk litteratur og bliver inspireret til at tæmme sig selv.

Det er en vældig underholdende fortælling, og der er meget mere til den, end man lige skulle tro. Cam har startet projektet for egen vindings skyld, men da hun bevæger sig længere og længere over på de godes side, lærer hun ukendte sider af sig selv at kende. Hun har en undskyldningsliste, hvorpå Paige selvfølgelig står. Og Paiges lillebror, den nørdede Brendan, som Cam tidligere har mobbet. Problemet er bare, at det ikke altid er nok at sige undskyld, det kræver mere, nemlig at Cam giver noget mere af sig selv.

Jeg kan ikke helt abstrahere fra det faktum, at Cam og alle de andre er 16 år og går i high school. De er på mange måder beskrevet lidt for voksent i forhold til deres faktiske alder, og det forstyrrede min læseoplevelse en lille smule. Men ikke nok til at jeg ikke slugte bogen i rekordfart. Den er kulørt, romantisk og vældig spændende samtidig med, at den også har en del eftertænksomhed at byde på; bør man egentlig lave om på sig selv for at behage andre,  og mister man i så fald ikke sig selv? Den kan læses fra ca. 14 år og vil være at finde på ungdomshylden, selvom voksne også kan nyde en god stund med den.

Romanen er skrevet af et par, der mødte hinanden i high school, hvorefter de siden har forenet deres interesser for Shakespeare, litteratur og psykologi ved at skrive bøger om high school og den første kærlighed.

Bogdetaljer

Forlag
Palatium
Oversætter
Camilla Engkjær Laursen
Faustnummer
47794684
ISBN
9788793834934
Antal sider
318

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer