Bog

Hvad er det kvinder vil?

Af (
1998
)

Anmeldelse

Hvad er det kvinder vil? af Lone Kühlmann

01 feb.99
Skribent

Lone Kühlmann opfordrede kvinder til d. 5. maj 1998, at skrive dagbog og sende hende bidraget. Langt over 1000 besvarelser kom, og Hvad er det kvinder vil? indeholder så et udpluk af disse.

Vi har næsten glemt det, men der var storkonflikt sidste år i maj, og det er et gennemgående tema i dagbogsbladene. Et andet gennemgående tema jævnfør datoen er, især hos de lidt ældre kvinder, tanker om krigen og befrielsen.

Som bogens titel antyder, har Lone Kühlmann forsøgt at finde ud af hvad kvinder vil, og bogens opsummerende forord, skrevet af redaktøren selv, er da også det mest interessante afsnit i bogen.

Her stiller Kühlmann forsigtigt den teori op, at kvinder generelt - ligegyldigt hvilke roller de i øvrigt påtager sig i livet - aldrig kan frigøre sig fra ansvaret for omsorgen.

Noget tyder på at hun har ret, for det evige dilemma mellem karriere og børn støder man på en del gange hos skribenterne.

De mange dagbogsbidrag vækkede alle mulige tanker hos mig á la "du bliver klogere, søster" og "nej, hvor har hun haft et hårdt liv", men først og fremmest genkendelse. Hos langt de fleste af disse kvinder kunne jeg genkende en flig af mig selv, og derfor var Hvad er det kvinder vil? ret interessant læsning.

Aschehoug, 1998. 439 sider.

BogWeb - 1. februar 1999

Bogdetaljer

Forlag
Aschehoug
Faustnummer
22287966
ISBN
9788711112755
Antal sider
439

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer