Bog

Her sker aldrig noget

Af (
2014
)

Anmeldelse

Her sker aldrig noget af Gerd Rindel

04 mar.14

Underfundig og veldrejet bog om livet i en lille provinsby i starten af 60’erne, hvor der så sandelig sker meget, selv om der bliver sagt det modsatte.

”Hun bliver halvfjerds næste gang, men hun følger da stadig med. Interesserer sig for sine medmennesker, det er vel det mindste man kan gøre”. Vi er i en lille søvnig stationsby i starten af 60’erne, en by, hvor livet går sin stille gang. Men kradser man lidt i overfladen, er der mange hemmeligheder, løgne og usagte og uopfyldte drømme blandt byens indbyggere.

Margrete Sørensen nærmer sig de 70 år. Hun har boet i byen altid og hun ved alt om gud og hvermand. Hun har været en af damerne i bordellet ”Damernes lyst”, og via sit arbejde der kender hun mange af byens mandlige beboere og deres hemmeligheder. Desuden holder hun øje med det meste via sit gadespejl, og ellers ved hun godt, hvordan hun skal få sine oplysninger. Lokalavisen ved godt, at den kan henvende sig til hende, hvis de vil have en god historie.

Byens mest kendte indvånere er familien Knudsen, som sælger kontor- og skoleartikler i Aktieselskabet F. Knudsen og Søn. Fra det firma går der hver måned en check til to kvinder i byen, som – mod betaling - har lovet at lade være med at afsløre nogle pinlige skandaler. Familiens yngste skud på stammen, Frederik, har også problemer. Lige siden tredje klasse er han blevet afpresset af en af sine klassekammerater, og da pengesummen efterhånden er blevet meget stor, beslutter han sig til, at nu skal der gøres en ende på det.

Så er der Simone Petersen, en 38-årig butiksejer, og det mest eksotiske ved hende er hendes franskklingende navn, som hun har fået fra sin i øvrigt ukendte mor. En dag står der en beleven mand ved hendes dør, som præsenterer sig som hendes halvbror – og så får byen virkelig noget at snakke om. Der er mange personer og mange forbindelser på kryds og tværs, så især i starten var jeg rigtig glad for en liste over de mest fremtrædende indbyggere. Men efterhånden fik jeg styr på personerne og blev samtidig også interesseret i deres skæbner, og jeg synes, forfatteren får lavet en fin og sammenhængende historie ud af det.

Gert Rindel skriver med lige dele alvor og sjov, så der er også lidt Matadorstemning over bogen. Der er mange gode tids- og miljøbilleder, selv om jeg nu ikke helt tror på, at man i 60’ernes provinsbyer kunne købe caffe latte. Gerd Rindel er uddannet tegner fra Kunsthåndværkerskolen, og hun har efterhånden udgivet en lang række bøger for både børn og voksne.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Faustnummer
50908011
ISBN
9788771413977
Antal sider
182

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer