Bog

Havefesten og andre fortællinger : noveller

Af (
2017
)

Anmeldelse

Katherine Mansfield: Havefesten og andre fortællinger

16 nov.17

Femten skønne noveller om hverdagen og de små nuancer. Endnu en klassiker er genudgivet.

Novellesamlingen handler om det uudtalte følelsesliv og om hverdagslivet. Mansfields er impressionistisk i sin skrivemåde, hvilket betyder at novellerne er meget sansemættede. Hun har desuden en utraditionel tilgang til novellerne, der er for eksempel ingen indledning eller afslutning, og det hele flyder sammen til en helhed, som giver stof til refleksion og undren.

Novellerne er meget anderledes end noget jeg tidligere har læst.
Forordet af Ida Jessen præsenterer forfatteren på fineste måde.
Jeg vil særligt fremhæve novellen ’Et moderne ægteskab’om William og Isabel.
William og Isabels ægteskab har ændret sig, efter de er flyttet til en større bolig. Ægteskabet er blevet sat i nye rammer. Dagene forandrer sig og weekenderne, som skulle være deres åndehul, er pludselig fyldt med hendes venner.
De har hver især uopfyldte forventninger til ægteskabet. Før savnede han fællesskabet. Nu føler han sig som gæst. Hun hygger med vennerne, Han har svært ved at se sig som en del af hendes liv, fordi de netop har så kort tid i weekenderne. Han føler, han står ved siden af og kigger på.

Novellerne er klassiske, og selv om de er skrevet for længe siden, vil de sagtens kunne foregå i vores tid. Forskelle i kultur, liv og tid vil altid gøre sig gældende, uanset hvor og hvornår novellerne læses. De foregår i henholdsvis London og New Zealand.

Bogdetaljer

Forlag
Rosinante
Oversætter
Camilla Christensen
Faustnummer
53452159
ISBN
9788763849388
Antal sider
191

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer