Bog

Gift

Af (
2010
)

Anmeldelse

Gift : en kærlighedshistorie af Elizabeth Gilbert

28 jun.10

Betænkeligheder ved at gifte sig igen. Angsten for at mislykkes og miste både sin elskede og sig selv er temaet i denne roman.

Gift er en fortsættelse af Gilberts ’Spis, bed og elsk’, hvor Elizabeth forelsker sig i Felipe. Scenen er sat da de amerikanske myndigheder tvinger dem til at gifte sig for at Felipe kan få amerikansk statsborgerskab. Både Elizabeth og Felipe er imod tanken, men må finde sig i lang tids adskillelse, mens Felipes forhold tjekkes.

Denne lange adskillelse, som kun afbrydes af små møder rundt i verden, viser sig dog at være en gave. De får begge mulighed for at tænke efter, og Elizabeth går i gang med at efterforske alle de kilder omkring ægteskab hun kan støve op. Og heldigvis for det, da det ender med et godt resultat.

Romanen er velskrevet, og Gilbert har gjort et kæmpe researcharbejde for at finde alle disse kilder, som er alt fra store tænkere til litterære forfattere. Der er rigtig mange litterære henvisninger i romanen, hvilket betyder at man reflekterer en del, men samtidig kan det også være svært at finde historien, da man i lange passager slet ikke hører om Elizabeth og Felipe. Man fornemmer at Gilbert vil meget andet end at fortælle en historie og derfor ikke formår at begrænse sig.

Jeg synes det er synd for fortællingen at personerne har så lidt spillerum. Der er masser af beskrivelser af skønne steder, men personerne kommer man ikke rigtigt ind i.

Forfatterens ’Spis, bed og elsk’ filmatiseres i øvrigt i efteråret med Julia Roberts i hovedrollen.

Bogdetaljer

Secondary title
2. del af: Spis, bed, elsk
Forlag
Lindhardt og Ringhof
Oversætter
Ulla Oxvig
Faustnummer
28303114
Graphic
Marlene Sherar/ Imperiet
ISBN
9788711427439
Antal sider
347

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer