Bog

Gerningssteder

Af (
2014
)

Anmeldelse

Gerningssteder – en kriminalvandring gennem Københavns mord af Peer Kaae

31 jul.14

Har du hang til virkelige kriminalsager, er her en lidt hurtig gennemgang af en række af de mord, der er begået i København gennem de seneste lidt over hundrede år.

Bogen kommer rundt om 41 mord, og vi læser om hustrumordere, en barnemoderske, simpelt rovmord og andre grumme mennesker gennem tiderne. Det ældste af de beskrevne mord er begået i 1904 og det seneste i 2005. En blanding af opklarede og uopklarede sager gennemgås.

Bogen er delt ind efter de fem kvarterer, der er i København, samt Frederiksberg. Hvert af afsnittene indledes med et kort mærket med gerningsstederne og en stiplet linje, der fører fra det ene mordsted til det næste, så kortet kan bruges som en turguide, om man vil det. Samtidig er der en vejledning, hvor mordofrets navn er nævnt, samt den korrekte adresse. Til hver sag er desuden et billede (ofte ganske nyt) af gerningsstedet.

Ud fra FBI’s efterforskningsmetoder ved mordere og gerningssteder ser Peer Kaae på nogle af de sidste hundrede års mordsager begået i København. Ved hjælp af disse metoder bringes vi fint rundt om det enkelte gerningssted, og i nogle tilfælde har forfatteren opstøvet et vidne, som tidligere er overset af politiet. Hver sag afsluttes med en status: Opklaret/uopklaret.

Mordet på Peter Bangsvej, som forfatteren tidligere har skrevet en bog om, er også det mord, der fylder mest i bogen. Desuden kommer vi rundt om en del kendte og ukendte mord, for eksempel postrøveriet i Købmagergade, mordet på en blikkenslager i 1912 og mange andre grusomheder.

Peer Kaae kender de udvalgte sager og har lavet research rundt omkring i arkiver mv. Det er der kommet en ganske underholdende bog ud af, hvis man må sige det om et sådan emne.
Nogle af sagerne er lige lovligt kort beskrevet, men måske der ikke har været mere materiale. Det er også ganske spændende at læse forfatterens betragtning i udvalgte uopklarede sager over, hvem morderen kan være. Det hele er fortalt på en kort, sober måde og holdt i et letlæst sprog. Peer Kaae er en god fortæller, og hvis man læser bogen i mindre bidder, går det lidt lettere med at kapere de til tider makabre detaljer.

Til sammenligning findes bogen Dræbt på stedet: guide til gerningssteder i København af Niels Martinov. Et par af de samme sager gå igen i begge bøger.

Bogdetaljer

Forlag
People'sPress
Faustnummer
51146182
ISBN
9788771376982
Antal sider
244

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer