Bog

Forsvar for Jacob

Af (
2012
)

Anmeldelse

Forsvar for Jacob af William Landay

16 apr.12

Kender man overhovedet sine børn rigtigt? og hvor langt er man som forældre villig til at gå?

Andy Barber er vicestatsadvokat og respekteret i samfundet. Da en 14-årig dreng findes brutalt myrdet, er det naturligt, at Andy får overdraget sagen. Efter et par dage peger beviserne mod Andys egen søn, Jacob, og Andy befinder sig nu på den anden side af bænken - midt i enhver forælders mareridt.

Sagen mod Jacob oprulles langsomt, og Andy begynder at tvivle på det system, han selv har været en del af i over tyve år. Som sagen skrider frem begynder tvivlen om Jacobs uskyld langsomt at snige sig ind, retssagens ødelæggende virkning begynder at få tag i familien, og det er ikke bare hemmeligheder om Jacob, der kommer frem i lyset.

Her er en fantastisk fintfølende historie om en kærlig velfungerende families totale sammenbrud under en retssag, hvor skyld og uskyld er relative termer. Hvordan reagerer man, hvis ens barn bliver anklaget for mord? Kan man overhovedet tro det, og kan man tro på et system især, når man er så bevidst om dets fejl.

Da jeg læste denne roman kom jeg hele følelsesregistret igennem: medfølelse, forfærdelse, harme og ikke mindst spænding. William Landay er selv tidligere statsadvokat, og med hans indgående kendskab til systemet får læseren et dybtgående indblik i, hvordan en sådan drabssag egentlig bygges op.

Romanen er bygget op som et vidneudsagn med hovedpersonen Andy Barber som vidne. Ind imellem fortællingen er der direkte udskrifter fra retssagen, og denne form for fiktiv dokumentarisme fungerer perfekt. Læseren bliver inddraget i retssagen, men finder først til sidst ud af, hvilken retssag det egentlig drejer sig om. Plottet er uigennemskueligt, og slutningen er chokerende i sin enkelthed.

Jeg er vild med denne roman, og er man til John Grishams bøger, vil man elske denne.

Bogdetaljer

Forlag
Jentas
Oversætter
Anne Mette Poulsen
Faustnummer
29285381
Graphic
Jentas A/S
ISBN
9788776772932
Antal sider
447

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer