Bog

Folk: tænkepauser 7

Af (
2013
)

Anmeldelse

Folk af Ove Korsgaard

03 apr.13

Folket ved vi alle sammen, hvad er - tror vi. Men efter endt læsning af professor Ove Korsgaards bog ’Folk’ stiller det sig anderledes.

Med overskrifter som ’Kampen for folket’, ’Følelserne griber folket’ og ’Kongerækken af kampzoner’ skriver professor Ove Korsgaard folkets historie. Som læser kommer vi med på en historisk rejse , hvor folket skifter betydning og defineres forskelligt, alt efter hvilken tid og hvilket sted, vi befinder os. For eksempel før Offentlig lov om forsorg blev vedtaget, var modtagere af fattighjælp ikke stemmeberettigede - altså kan man stille spørgsmålstegn ved, om disse grupper tidligere blev opfattet som del folket.

Tilhører vi alle det danske folk, fordi vi bor i Danmark? Skal sproget dansk være et udtryk for, at vi er et fælles folk? Disse spørgsmål stiller bogen, som også peger på  de mange forskellige måder, vi bruger begrebet folk på: folketing, folkeskole, hobbyfolket, Jordens folk, folkeliv, folkets stemme - eller som Ove Korsgaard siger: Folk er ikke en fast størrelse men et stridsbegreb.

Ove Korsgaards lille bog er en nærværende og i bedste forstand folkelig bog, og den kræver kun en ting af læseren: nysgerrighed. ’Folk’ er den syvende bog i serien Tænkepauser fra Århus Universitetsforlag.

Bogdetaljer

Secondary title
Tænkepauser - viden til hverdagen
Forlag
Aarhus Universitetsforlag
Faustnummer
29851581
ISBN
9788771240849
Antal sider
60

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer