Bog

Flere bitre mandler: krimi, spænding & gys

Af (
2011
)

Anmeldelse

Flere bitre mandler

05 dec.11

Julen er fuld af mystik når julemanden bliver myrdet, indbrudstyve henrettes midt i julemiddagen, og woodoo udøves i indre København julenat.

I ’Flere bitre mandler’ er ti af Danmarks store krimi-forfattere/makkerpar, gået sammen og har skabt en antologi med julekrimier og gys. Både Lotte og Søren Hammer, Gretelise Holm, Leif Davidsen mfl. har fattet pennen for at producere små, underholdende krimier. Dette er der kommet mange pudsige historier ud af, nogle gysende og ”klamme”, andre bloddryppende og skræmmende, men alle med det fællestræk at man sidder tilbage og tænker ”hvad skete der lige dér!?” efter endt læsning.

I novellen Julen er død af Michael Katz Krefeldt finder man f.eks. en nedstyrtet kane, en død julemand samt en stor flok døde rener. Tankevækkende - er julemanden mon blevet myrdet?

I Kælderen af Susane Staun, viser det sig at være en rigtig dårlig idé at trodse edderkoppespindene og gå i kælderen for at hente julepynten. Lad hellere være, for det kommer der ikke nogen god jul ud af!

Og i Gretelise Holms novelle Kaerlighed.com er det vist ret tydeligt at forfatteren synes at netdating er en rigtig farlig ting, især ved juletid.

’Flere bitre mandler’ er en direkte efterfølger til ’Bitre mandler’ (2010) og er bygget på samme princip. Det er tydeligt at den også er tænkt som mandelgave, og som sådan er den ganske udmærket og vil med garanti skabe begejstring. Bogens metallisk-grønne forside er desuden både iøjnefaldende og ”lækker”, en herlig lille pakke.

Personligt værdsætter jeg både krimier og noveller meget højt, men når dette bliver mikset sammen, synes jeg ikke det fungerer helt godt. En af glæderne ved en krimi er at man langsomt kommer ind i plottet, mens fornøjelsen ved noveller en den korte og ofte tankevækkende overraskelse.

De ord jeg derfor må give ’Flere bitre mandler’ med på vejen er, at det er en lille samling guf for øjet, holdt i julens smukke grønne farver, som kan anbefales til enhver risalamande – men heller ikke mere end det

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Faustnummer
29030138
Graphic
Henrik Koitzsch
ISBN
9788711403358
Antal sider
252

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer