Bog

Facebook: fra kollegieværelse til børskandidat

Af (
2011
)

Anmeldelse

Facebook: fra kollegieværelse til børskandidat af David Kirkpatrick

29 feb.12

Mød Mark Zuckerberg og hans kollegiekammerater, Facebook og de finansielle bagmænd bag et af verdens hurtigst voksende IT-fænomener.

I 2003 var Mark Zuckerberg studerende på det amerikanske Harvard University. Der, som på alle amerikanske universiteter, udgives årlige bøger med præsentationer af de studerende, såkaldte facebooks.

Herfra fik Mark Zuckerberg ideen til at lancere sitet "thefacebook", et digitalt site med studerendes facebooks. Ideen blev vel modtaget, Mark og flere af hans studiekammerater arbejdede med sitet og snart var også andre universiteter med. Sitet udviklede sig og arbejdsfællesskabet flyttede til Californien. Her voksede det sig endnu større, udviklede sig økonomisk og blev det førende sociale netværk med social teknologi i verden. På mindre end fem år er selskabet vokset fra ingenting til en global virksomhed med et website med over 750 millioner brugere.

Mark Zuckerberg er i dag direktør for Facebook, som stadig bygger på hans ideer. Facebook har samfundsmæssig betydning, den kan knytte mennesker sammen over hele kloden på tværs af landegrænser. Almindelige mennesker kan danne protestgrupper og støttegrupper for forskellige sager. Eksempler på dette
er kommunikationen blandt de aktionerende i Cairo under det arabiske forår og støttegruppen for gidslerne, der sad som fanger i Colombias jungle.

I bogen fortæller den amerikanske journalist David Kirkpatrick historien om Facebook. Han når fint rundt om det hele og præsenterer Facebooks værdigrundlag. Sproget bærer præg af at være oversat fra amerikansk.

Jeg synes, at bogen er for lang. Den ville have vundet ved at være skåret ned i sidetal og strammet op af en dygtig redaktør.

Bogen er underholdende for dem, der kan lide erhvervsbiografier og er interesseret i IT. Det er spændende at læse om computernørder og IT-virksomheder, milliarder og internetfænomener. Tankevækkende er det at læse om hvilken betydning Facebook kan have i verden af i dag og i morgen.

Bogdetaljer

Secondary title
Fra kollegieværelse til børskandidat
Forlag
Libris Business
Oversætter
Eva Christiansen
Faustnummer
29101760
Graphic
Per-Ole Lind
ISBN
9788778439819
Antal sider
393

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer